Stripe, Kripto Cüzdan Girişimi Privy’yi Satın Aldı

Ödeme devi Stripe, kripto cüzdan altyapısı sunan girişim Privy’yi açıklanmayan bir bedelle satın aldı.

Bu anlaşma, Stripe’ın altı yıllık bir aranın ardından kriptoya güçlü bir şekilde geri dönüş hamlelerinin bir parçası. Şirket kısa süre önce stablecoin platformu Bridge’i 1,1 milyar dolara satın almıştı.

Yaklaşık üç yıl önce kurulan Privy, geliştiricilerin kripto altyapısı üzerinde ürün inşa etmesini kolaylaştırmayı hedefliyor. Tek bir API aracılığıyla müşteriler harici cüzdan kullanmadan cüzdan oluşturabiliyor, işlemleri imzalayabiliyor ve herhangi bir zincir üzerindeki sistemi entegre edebiliyor.

Privy şu anda 1.000’den fazla geliştirici ekibi tarafından kullanılan 75 milyondan fazla hesabı desteklediğini ve milyarlarca dolarlık işlemi yönettiğini iddia ediyor. Müşterileri arasında alım-satım platformu Hyperliquid ve restoran uygulaması Blackbird yer alıyor.

Bridge’de olduğu gibi, Privy de Stripe çatısı altında bağımsız bir ürün olarak faaliyet göstermeye devam edecek.

Kurucular Henri Stern ve Asta Li şöyle diyor: “Stripe’a katılmak, bu geleceği şekillendirme çalışmalarımızı hızlandıracak ve Stripe ile Privy müşterilerine güçlü yeni yetenekler sunacak. Birlikte, internette değer transferinin şeklini değiştirebiliriz.”

Etiketler