Sağlıklı Yemek Teslimatı Sağlayan Farm Hill Ek Yatırım Topladı

Yemek teslimatı yapan Farm Hill adlı startup, faaliyet alanını Silicon Valley kenar mahallelerinden San Francisco’ya genişletiyor. Şirketin bu taktiği, önce şehir içi pazarlara yoğunlaşma trendinin aksi yönünde gözüküyor.

Farm Hill, ilginç bir şekilde, endüstrideki denklerinden biri olan ve şehir odaklı çalışan Spoonrocket adlı şirketin kapanmasından fayda sağladı. Farm Hill, kapanan şirketin ekipmanlarını satın aldı ve bunları San Francisco’ya yaygınlaşmasında kullandı.

Şirketin kurucu ortağı ve eş CEO’su Marc Manara,  şirketin büyümesini destekleyecek şekilde 3 milyon $ yatırım topladığını ve bununla birlikte toplam sermayenin 4 milyon $’a ulaştığını söyledi.

Farm Hill’e yatırım yapanlar arasında StartX, Eagle Cliff Partners, SOMA Capital, Liberty City Ventures, Fresh Diet şirketinin kurucusu melek yatırımcı Zalmi Duchman ve başka bireysel yatırımcılar bulunuyor.

Farm Hill, bireysel müşterilere ve kurumsal müşterilere, katışıksız ürünlerle hazırlanan öğle yemeği sağlıyor. Sağladıkları en düşük öğün 10$ tutuyor.

Şirket, öğünlerinin hiç bir şekilde ekstra şeker, işlenmiş tahıl, tatlandırıcı  vb. içermeyeceğinin garantisini veriyor.

Manara, taze meyve ve sebzeler, katışıksız tahıl ve sürdürülebilir şekilde yetiştirilen et ve balık için verdikleri sözün çok çekici bulunduğunu belirtirken; “Yiyeceğin kalitesine odaklanıyoruz. Hatta kendi yarattığımız yemekler bile oldu.” diyor. Şirketin yönetici şefi Thea Vengrin, bu işin MIT’si veya Stanford’u sayılan Culinary Institute of America’da eğitim gördü.

Farm Hill’in menüsü genelde sushi veya lahana salatası ve şirketin popüler salata sosu olan limon vinaigrette içeriyor. Bu salata, limonlu tavuk veya susam tofusu ile birlikte seçilerek bir başlangıç yemeği oluşturuyor.

Şirket, teslimatın maliyetini düşük tutmaya odaklanmış. Aynı ofisteki çalışanlar, ortak sipariş verdiğinde, daha düşük fiyatlama yapıyorlar.

Farm Hill teslimatları, Zetsy’nin aksine soğutulmuş ve ayrı ayrı paketlenmiş yapılıyor. Aynı endüstride olup sağlık odaklı iş yürüten Zetsy, ofislere sıcak teslimat gerçekleştirip, açık büfe şeklinde servis yapmayı tercih ediyor.

Siparişleri gruplama ve teslimat rotalarını optimize etmek, Farm Hill’in daha iyi kar marjı elde etmesine imkan tanıyor.

Farm Hill’in doğrudan rakipleri arasında EAT Club öne çıkıyor. Ancak Farm Hill kendi yemeklerini yapıp dağıtırken EAT Club, yerel restoranlardan sıcak ve soğuk yemekler satıyor. Ayrıca EAT Club katışıksız malzeme ve sıfır şeker eklemesi prensiplerine bağlı değil.

Farm Hill, bugün 50 kişiye iş veriyor. Bunların 15 adedi kurumsal işlerle ilgilenirken 35 adedi yemek işlerini yürütüyor. Part time ve benzeri modelle çalışan 100 adet kadar şoför de şirkette görev alıyor.

Manara’nın bildirimine göre şirket, topladığı yatırımı, coğrafi yaygınlaşmayı desteklemek için gerektiğinde ekibi genişletme amaçlı kullanacak. Mutfak ve teslimat operasyonlarını daha verimli kılacak farklı teknolojileri denemek de yatırımın harcanacağı yerlerden biri. Bunlar arasında teslimat yapan dronelar vb. yer alabilir.

Etiketler