American Express, Çevrimiçi Ödemede Biyometrik Doğrulamayı Denemeye Başlıyor

American Express, çevrimiçi ödemede kullanıcıları doğrulamak için yüz ve parmak izi tanıma kullanımını denemeye başlıyor.

Biyometrik form faktörü, American Express’in SafeKey 3-D Secure kimlik doğrulama aracına eklendi. SafeKey için parmak izi ve yüz tanıma, Fido Alliance ve World Wide Web Consortium’un web kimlik doğrulama teknolojilerini kullanılarak geliştirildi ve bu teknolojiler tüm önemli web tarayıcılarında desteklenmektedir.

American Express’in Dijital Kimlik ve Ticaret Deneyimleri Başkan Yardımcısı J.J. Kieley, “Sahtekârlardan bir adım önde olmamızı sağlayan çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz.” açıklamasında bulundu. “Şimdi, güvenli bir şekilde ödeme yapmak, telefonununuzun kilidini açmak kadar kolay. SafeKey’in biyometrik yüz ve parmak izi tanıması, müşterilerimiz için ödeme sırasında sürtünmeyi en aza indirirken güvenliği en üst düzeye çıkartıyor.”

Belirli sayıda ABD müşterisi, SafeKey ödeme işlemi sırasında güvenlik doğrulamasını tamamladıktan ve yüz ve parmak izi tanımayı destekleyen bir cihaz ve tarayıcı kullandıktan sonra pilot programa katılmaya hak kazanacak. Bu özellik 2024’ün başlarında Amerikalı tüm American Express kart sahiplerinin kullanımına açılacak.

Etiketler