Tesla’ya Rakip Araç Üreten Volkswagen’in Başkanı Model Y’nin Referans Noktası Olduğunu Söylüyor

Geçtiğimiz haftalarda Tesla’nın CEO’su Elon Musk ve Volkswagen’in CEO’su Herbert Diess bir araya geldi. Yapılan test sürüşünün ardından Herbert Diess, Volkswagen elektrikli araç modellerinin satışını ölçeklendirirken Model Y’nin referans noktası olarak alındığını söyledi.

Diess, “Daha önce Tesla Model Y’i meslektaşım Frank Welsch ile de test etmiştim.” dedi. “Bu araba bizim için kullanıcı deneyimi, güncellenebilirlik, sürüş özellikleri, batarya ağı ve menzil gibi pek çok konuda bir referans kaynağı.”

Diess, “Büyük bir avantajımız tıpkı ID.3 gibi Model Y’nin de elektrikli araba olarak düşünüldü/düşünülüyor olması. Rakiplerimizin pek çoğu hala içten yanmalı motor platformlarını kullanıyor. Sonuç olarak en iyi elektrikli araçları sunamıyorlar.” dedi.

Diess’in bu yorumları Tesla’ya yetişmeye çalışan Volkswagen’in ID.3 isimli aracının yapımı planlanan takvimin gerisine düşmesinin ardından geldi. Reuters’ın bildirdiğine göre, aracın halka arz edileceği tarih yaklaşırken ID.3’ün aldığı kötü eleştiriler artıyor. Almanya’da yayımlanan Auto Motor und Sport dergisi aracın boyasını, eşit olmayan panel boşluklarını eleştirdi ve bilgi-eğlence merkezinin arzu edilen pek çok şeyi içermediğini yazdı.

2025’e kadar Volkswagen; Porsche, Audi, Bentley ve diğer markaları daha dahil olmak üzere; 1.5 milyon elektrikli model satmış olmayı umuyor. Bu rakam Tesla’nın 2019’da ulaştığı 367.500 elektrikli araç satışını gölgede bırakabilir. Ancak Volkswagen programı başlatmakta güçlük çekiyor; bu sırada Tesla ise Almanya ve Avrupa’da satacağı araçları üretmek için Berlin’in yakınında bir fabrika inşa ediyor.

Elon Musk “Almanya’da harika bir gezi yaptık. Hükümetin ve insanların destekleri bizim için önemli.” dedi.

Etiketler