LinkedIn, İş Dünyası İçin Bir Tinder Yarattı

Biriyle iş yapmak isteyip istemediğinizi belirlemek için sola ve sağa kaydırma özelliği, Tinder’in imza özelliği. Yüzlerce taklitçi tarafından kopyalandı ancak LinkedIn’in bunlardan biri olacağını çok az kişi düşünebilirdi. Microsoft’un sahip olduğu profesyonel ağ şirketi, aç kullanıcıların iş dünyasında bir akıl hocası seçmesine olanak tanıyacak kaydırma-seçenekli özelliği sunuyor.

En azından, gelecek için bir fikir olacak çünkü şu anda seçenek San Francisco ve Avustralya’da seçilmiş bir grup mentor ile sınırlı. Kendi Liz Limon’u için Jack Donaghy’yi oynamak isteyenler, kendilerine yardım için yaklaşanları kontrol edebilecek. Örneğin,  birinci veya ikinci derece ağlarınızdaki okul arkadaşlarınızı, sizinle aynı bölgede yaşayan insanları veya mezun olduğunuz okuldaki insanları seçebilirsiniz.

LinkedIn, yüksek seviyedekilerin uzmanlıklarını, kariyerlerine hızlı bir başlangıç yapmak isteyen genç ve aç insanlarla paylaşmalarını umut ediyor. TechCrunch‘ın da belirttiği gibi, LinkedIn platformundaki bu eklenti, BetterUp ve Everwise gibi rakiplerini saf dışı bırakacak, ayrıca insanların bulamasalar bile iyi bir iş bulma umudu ile bu sitede harcayacakları zamanı artırmanın başka bir yolu olacak.

Etiketler