Yakında Evinizi Temizlemesi İçin Roomba’ya Seslenmeniz Yeterli Olacak

Bağlantılı ev, nihayet uyumlu bir şekilde toplanmaya başlıyor ve hepsi Amazon’un Alexa’sı sayesinde.

iRobot, bu yılın ikinci çeyreğinde ABD’li müşteriler için Alexa sesli komutlarına Roomba 900 serisi robot elektrik süpürgelerini ekleyeceğini duyurdu.

Herhangi bir düğmeye basmanıza veya yerlerinizi temizlemesi için herhangi bir uygulama açmanıza gerek kalmayacak. Sadece, “Alexa, Roomba’dan temizliğe başlamasını iste.” diyebileceksiniz.

Temizlik işini başlatmanın yanında, Roomba 900 sahipleri, temizlik seanslarını durdurmak ve duraklatmak için Alexa sesli komutlarını kullanabilecekler.

Muhtemelen şöyle düşünüyorsunuz: Roomba’nızdaki bir düğmeye basmak için bile enerji bulamayacak kadar tembel olabilir misiniz?

Ancak Alexa’nın asıl amacı bu – ses kontrol teknolojisini benimsediğimiz için gelen birinci dünya çözümü ve kolaylığı.

Çoğu kişi Alexa sesli komutları olmadan müzik dinleyebilir, akıllı ışıkları yakabilir ve pizza sipariş edebilir. Ancak yine de sahip olması güzel bir lüks ve oldukça zaman kazandırıyor. Ayrıca, evinizi otomatikleştirmek için sesli komut vermeniz gerçekten çok cool.

Ayrıca iRobot, iRobot HOME uygulamasını, iOS ve Android için Roomba’nızın toz emme performansını ayrıntılı görsel haritalar ile gösteren “Clean Map” raporlarıyla güncelledi. iRobot, uygulamanın hangi alanların daha pis olduğunu ve Roomba’nın ne kadar alanı temizlediğini belirtebildiğini söylüyor.

Kendime ait değerli zamanı bir daha asla kirle tozla harcamamak için geçen sene araştırdım ve robot elektrik süpürgesi aldım. Yaptığım en iyi satın alımlardan biriydi ancak şimdi Wi-Fi bağlantılı olmayan, daha ucuz ve marka olmayan bir model yüzünden biraz pişmanlık duyuyorum.

Eğer robot elektrik süpürgesi almayı düşünüyorsanız ve Alexa’ya bağlanabilen bir şey istiyorsanız, Roomba 900 sizin için çok iyi bir seçim olabilir. Neato Botvac Connected de ayrıca Alexa komutlarını destekliyor fakat bana göre biraz daha kötü görünümlü.

Bu yazı Raymond Wong tarafından yazılmış ve Mashable’da yayınlanmıştır. DigitalTalks Ekibi tarafından Türkçe’ye çevrilmiştir.

Etiketler