YouTube’dan Yeni Bir Sosyal Ağ: Topluluk Sekmesi

YouTube, televizyon değil; televizyondan çok daha iyi bir şey. En iyi YouTube içeriklerini ise, yaratıcılar ve seyircileri arasındaki muhabbetler oluşturuyor. Bunu kanıtlar nitelikte olan bir değişim, birkaç hafta önce internete sızdı, geçen günlerde ise resmi olarak açıklandı.

Bazı kanalların bundan böyle Community (Topluluk) isimli bir sekmesi olacak. Burada YouTuber’lar, seyircilerine bir video paylaşmak zorunda kalmadan mesaj gönderebilecekler. YouTuber’lara böylece “Yükle” butonuna basmadan çabucak bir şeyler söyleme imkan tanımasından dolayı bu yenilik, videolarda bulunan “Duyuru” alt kategorisinin sonunu getirebilir. Bu aynı zamanda YouTuber’ları, Twitter ya da Facebook gibi diğer platformlara ihtiyaç duymadan, doğrudan YouTube üzerinden seyircileri ile etkileşim kurmaya teşvik edecek gibi görünüyor.

YouTube yorumları, berbat olmaları ile ünlü, ancak birkaç istisna da yok değil. Bunların arasında YouTube’un demirbaşlarından olan, bulaşıcı şekilde pozitif Nerdfighter topluluğunun temelini oluşturan Vlogbrothers var. Video bloggerlar John Green ve kardeşi Hank Green tarafından yürütülen Nerdfighteria, empatiyi ve iyiliği teşvik eden bir YouTube topluluğu.

Dolayısıyla Vlogbrothers kanalı, “Community” sekmesinin testi için organik bir örnek oluşturuyor. Vlogbrothers’ın YouTube sayfasına bakarsanız (ki bakmalısınız), bu yeni özelliğin aktif olarak kullanılmaya başlandığını göreceksiniz.

Üyeler, kanal yeni bir post yüklediği zaman bildirim almayı da seçebiliyorlar. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler varsa John Green’in bu yeni özelliği yorumladığı videoyu izleyebilir.

YouTube’un topluluk gerçeğine ve topluluğun getirdiği birliktelik duygusuna resmi olarak önem verdiğini görmek güzel bir şey. Bununla birlikte YouTube’un diğer sosyal medya ağlarını sitesine tıkıştırmak yerine, kendi sosyalleşme yöntemini oluşturmasına tanık olmak da ayrı bir keyif.

Etiketler