Grup Sanal Gerçeklik Deneyimi: Mars’a Okul Gezisi

Astronot olmak okul çağındaki birçok çocuk için en popüler hayallerden biri. Bilinmeyen büyük miktarda veri, fizik ya da kimya gibi temel bilim dallarının gideremediği merak duygusunu ateşliyor.

 Bu nedenle; sınıflara uzayın keşfini dahil etmek, çocukları bilim öğrenmeye teşvik etmenin eğlenceli bir yolu.

Öğrencilerin uzayda deney yapmasına olanak sağlayan girişimleri zaten görmüştük Şimdi ise yapay gerçeklik camlarıyla donatılmış bir okul otobüsüyle Mars’a okul gezisi düzenlenebiliyor ve çocuklar Mars’ın yüzeyinde olmanın nasıl olduğunu deneyimleyebiliyorlar.

Washington D.C’de gerçekleşen bu proje, uzay şirketi Lockheed Martin, McCann New York ile yapay görsellik şirketi Framestore ortaklığından doğdu.

Bilim ve Mühendislik Festivali gezisine gittiklerini sanan çocuklar, ışıkların sönmesi ve pencerelerin geçip giden Kırmızı Gezegen’in parçalarını göstermesiyle şaşırdı.

Otobüsün Mars’a gittiği hissini hem fiziksel hem de görsel olarak yaşatmak için proje çalışanları Unreel and Game Engine kullandı. Otobüs saatte 30 kilometre hızla yokuş aşağıya giderken ekranlar Mars görsellerini aynı hızda gösterdi. Hatta otobüs bir tümseği geçtiğinde ya da sağa veya sola döndüğünde ekranlar da sürücünün hissettiği şekilde hareket etti. Otobüs kum fırtınasına doğru giderken gerçekliği arttırmak için içeride hoparlörler de bulunuyordu.

Proje çalışanları, 250 metre karelik sürülebilir alan yarattı ve Washington D.C.’de bulunan her caddeyi yapay Mars’ta haritalandırdı.

Otobüsteki camlar, gösterilen görüntüye göre şeffaftan opağa değişebilen transparan 4K ekran ile değiştirilebilir film tabakasına sahip.

Proje, grup sanal gerçekliğin (VR) potensiyellerini keşfediyor. Kullanıcıların arkadaşlarına bir şeyler gösterebileceği, iletişim ve 4 boyutlu etkileşim kurabileceği aynı zamanda sosyal olan sürükleyici bir deneyim…

Etiketler