Fobi Tedavisi için Sanal Gerçeklik Girişimi

Norveçli startup Fornix, hastaları, korku nesnelerine kontrollü bir şekilde maruz bırakan sanal gerçeklik teknolojisi geliştirdi. 

Norveç Sağlık Enstitüsü’ne göre dünya nüfusunun yaklaşık dörtte biri yaşamları boyunca bir tür kaygıdan muzdarip olacak. Bu tür bozukluğu olan hastaları tedavi etmenin en iyi yolu ise onları bir terapist eşliğinde kontrollü bir şekilde kaygı kaynağına maruz bırakmak olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bazı kaygı türleri için terapist ofisi gibi bir ortamda kontrollü maruz bırakma terapisi yapmak imkansız olabiliyor. 

Bu soruna karşı Norveçli startup Fornix, Virtual Reality Exposure Therapy (VRET) – Sanal Gerçeklik Maruziyet Terapisi’ni geliştirdi. Bu terapide hastaları, terapist odası gibi güvenli bir alanda kontrollü bir şekilde korku nesnesine maruz bırakmak için sanal gerçeklik teknolojisinden faydalanılıyor.

Fornix’in geliştirdiği çözüm, çok az kurulum gerektiren ve farklı ortamlarda kullanılabilen, kullanımı kolay ve önceden programlanmış sanal ortamlar yaratmak. Terapistler telefon veya dizüstü bilgisayarlar aracılığıyla hastalarının gördüğünü görebiliyor.

Şirketin tüm sanal gerçeklik uygulamaları, klinik uzmanlar ve araştırmacılarla ortaklaşa geliştiriliyor ve bağımsız araştırma çalışmalarıyla harici olarak da değerlendiriliyor. Fornix ayrıca Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ndeki araştırma topluluğu ile de güçlü bağlara sahip. Tüm bu önlemler, ürünün en yüksek kalite standartlarına uygun olmasını sağlamak için tasarlanmış.

Fornix şu anda, akrofobi (yükseklik korkusu), araknofobi (örümcek korkusu), astrofobi (gök gürültüsü ve şimşek korkusu), odontofobi (diş hekimliği korkusu) ve tripanofobi (kan veya iğne korkusu) için programlar sunuyor.

Etiketler