Volvo, Araba Anahtarı Yerine Mobil Uygulama Kullanan İlk Araba Üreticisi Olacak

Bu, dünyada bir ilk: Volvo’nun 2017 model arabalarında anahtar kullanılmayacak. Anahtar yerine araç sahipleri, arabalarının kilidini açmak ve motoru başlatmak için bir akıllı telefon uygulaması kullanacak.

Araba ve akıllı telefon arasındaki Bluetooth bağlantısını kullanan sistemde arabaya yaklaştığınız anda Bluetooh dijital anahtarı, araba ile bağlantı kurarak arabanın kilidini açacak. Bir saniye bile kaybetmeden aracınızın kapıyı açacak ve sürücü koltuğuna oturacaksınız.

Bununla birlikte araba paylaşmak da daha kolay hale gelecek. Aile içerisinde birden fazla anahtarın kopyasını dolaştırmak yerine herkesin telefonunda bu uygulama olacak, böylece her aile ferdinin arabaya dilediği anda erişimi olacak. (Buna kafa yorduğunuzda o kadar da iyi bir fikir gibi gelmiyor ama, neyse. Biz işimize bakalım.)

Bu teknoloji sizi yalnızca fiziksel olarak anahtar taşımaktan kurtarmıyor. Özellikle araba paylaşmanın çok daha yaygınlaşacağı yakın gelecekte, yalnızca telefonunuzu kullanarak arabanın lokasyonunu tespit edebilecek, kilidini açabilecek ve motorunu çalıştırabileceksiniz.. Buna ek olarak arabanız, Spotify listeniz gibi telefonunuzdaki tüm kişisel ayarlarınızı da senkronize edecek.

Uygulamanın, park halindeki bir aracın lokasyonunu tespit edip edemeyeceği ve telefonunuzu kaybetmeniz durumunda arabaya erişimi nasıl sağlayacağınız konuları ise halen belirsizliğini koruyor.

Öte yandan geleneksel yöntemlerden vazgeçemeyenlerdenseniz, tabii ki de yeni Volvo’nuz için bir anahtar talep edebilirsiniz.

Etiketler