Adidas, Okyanustan Topladığı Plastik Atıklar ile 3D Baskılı Bir Ayakkabı Yarattı

Adidas ile okyanuslardaki plastik atıkları azaltmaya yönelik çalışmalar sürdüren bir organizasyon olan Parley for the Oceans, iş birliğine giderek geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden 3D baskılı ayakkabı yaptı.

Her ne kadar ayakkabı sadece bir prototip olsa da, Adidas’a göre asıl amaç, “tasarıma yeniden şekil verme ve okyanuslardaki plastik kirliliğini durdurma” yolunda, sektörün nasıl katkı sağlayabileceğini göstermek.

Bu prototip, okyanus plastiğinden üretilmiş bir yüze ve poliyester ile balıkçı ağlarının geri dönüştürülmesiyle elde edilen bir tabana sahip.

Adidas, kendini plastik kirliliğini önlemeye adamış gibi görünüyor; perakende mağazalarında plastik poşetlerin kullanımını durdurma planı, bu yönde attığı adımlardan yalnızca biri. Adidas’a göre bu spesifik hedefe, 2016’nın ilk çeyreğinin sonuna doğru ulaşılmış olacak.

The Verge’e göre, ayakkabının tasarımında, Adidas Futurecraft 3D’den ilham alınmış. Adidas Futurecraft 3D, yüksek potansiyeli olan ayakkabı kişiselleştirme sürecinin geleceğini göstermek ve Adidas’ın bu konudaki vizyonunu göstermek için üretildi.

Adidas ve Parley for the Oceans’ın ortak tasarımı olan prototip işte böyle görünüyor:

adidas-parley-1adidas-parley-2

Etiketler