Geri Dönüşümde Dürüst Ticaret

Plastics For Change, çöp toplayıcılara topladıkları plastik için adil ücretler ödenmesini sağlayarak geri dönüşümde “dürüst ticaret” kavramına önayak oluyor.

Gelişmekte olan ülkelerde atık yönetimi başarılı şekilde yapılamadığından büyük çaplı plastik kirliliği ve düşük geri dönüşüm oranları söz konusu olmaktadır. Aynı zamanda işsizliğin kronik bir sorun olduğu bu bölgelerde şehirde çöp toplayarak hayatını sürdüren bir kesim de bulunmaktadır.

Plastik atıkları toplayan ve satan bu toplayıcılar, şehirlerin temizliğinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Ancak hizmetleri karşılığında oldukça düşük gelir elde etmektedirler. İşte bu soruna çözüm getirmek amacıyla kurulan Kanadalı bir girişim olan Plastics for Change, mobil teknolojiyi de kullanarak adil bir ticaret ortamı yaratmayı hedefliyor.

Plastics for Change, ürünlerinde geri dönüştürülmüş plastik kullanmayı tercih eden çevreci şirketler ile toplayıcılar arasındaki iletişimi sağlamayı planlıyor. Toplayıcıların daha adil paralar kazanmasını mümkün kılarak onların yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlayan bu girişim, geri dönüşümün değerini de arttırmak istiyor.

Hindistan’daki topluluklarda bu projeyi uygulamak için yeterli fonu elde etmek amacıyla Indiegogo üzerinde bir kitle sermayesi girişimi başlatan Plastics for Change, desteklerinizi bekliyor.

Etiketler