Vietnam Merkezli Otomobil Şirketi Vingroup 174 Milyon Dolarlık Elektrikli Araç Pil Tesisi Üzerinde Çalışmaya Başladı

Reuters’ın 12 aralık tarihli haberine göre, Vietnam’ın en büyük holdingi Vingroup yaptığı açıklamada, şirketin kendi pil tedarik zincirine sahip olabilmesi için VinFast elektrikli araçlar işletmesi için 174 milyon dolarlık bir pil hücresi tesisi kurmaya başladığını söyledi.

VinFast, kendi markası altında üretilen benzinli modellerinin 2019 yılında sokaklara çıkması ile birlikte ülkenin ilk tam teşekküllü yerli otomobil üreticisi olmuştu.

Elektrikli SUV’larının ve pil kiralama modelinin gelecek yıl piyasaya sürülmesinin beklendiği ABD pazarına yatırım yapıyor. 

Vietnam’ın ilk elektrikli araç pili projesi olan pil tesisi, merkezi Ha Tinh eyaletinde, 8 hektarlık (20 dönüm) bir arsa üzerinde yer alıyor.

Ekim ayında Ha Tinh yerel makamları, tesisin 387 milyon dolarlık bir yatırım olmasını ve 12,6 hektarlık bir arsa üzerinde yer almasını beklendiğini söylemişti.

Vingroup başkan yardımcısı ve VinFast yönetim kurulu başkan yardımcısı Thai Thi Thanh Hai, “Bu, VinFast’ın tedarik yerelleştirme stratejisinin odak noktası.” dedi.

“Bu strateji, kendi pil ve parça tedarik zincirimize sahip olmamızı sağlıyor.”

Şirket, ilk aşamada yılda 100.000 pil takımı üretmeyi ve ardından kapasitesini bir milyona yükseltmeyi planladığını söyledi.

Projenin zaman dilimi hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi ancak ekim ayı raporuna göre proje 2025’ten itibaren tam kapasite ile çalışacak.

Daha önce Reuters’a e-postayla gönderilen bir açıklamada VinFast, piller için StoreDot, Gotion High-Tech ve ProLogium dahil olmak üzere çeşitli ortaklarla çalıştığını, ayrıca dahili Ar-Ge’ye odaklandığını, pil ve şarj teknolojileri geliştirmek için araştırma tesisleri kurduğunu söylemişti. 

Geçen hafta Vingroup, gelecek yılın ikinci yarısında Amerika Birleşik Devletleri’nde borsaya kote olmak istediğini açıkladı.

Etiketler