Süper Kaygan Şişe, İçindekini Son Damlasına Kadar Kullanmanızı Sağlıyor

Çok kaygan bir yüzeye sahip yeni paketleme, önemli miktarda su, kaynak ve para tasarrufu sağlayabilir.

Hiç şampuanın veya ketçapın son damlası şişeden çıkmadığında hayal kırıklığına uğradınız mı? Şanslısınız. Sürtünmeye karşı koymak için yeni bir paketleme yöntemi tasarlandı ve neredeyse her kapta son damlayı almanızı sağlıyor. Kaygan ambalaj, LiquiGlide tarafından geliştirildi ve halihazırda birçok üründe kullanılıyor.

LiquiGlide, MIT’de makine mühendisliği profesörü olan Kripa Varanasi’nin MIT laboratuvarından çıktı. Varanasi ve şirketin kurucu ortağı Dave Smith’in de dahil olduğu ekibi, su geçirmez yüzeyler geliştirdi. Bunlar, sıvı bir tabakayı yüzeyde tutmak için dokulu yüzeyler kullanarak kaygan bir yüzey oluşturuyor. Bu yüzeyler çok çeşitli malzeme kombinasyonlarından üretilebiliyor, böylece yenilebilir veya zorlu endüstriyel ortamlara dayanıklı şekilde tasarlanabiliyor.

LiquiGlide, yakın zamanda sağlık ve güzellik endüstrisi için tasarlanmış EveryDrop adlı sıfır atık ambalaj serisini piyasaya sürdü. Süper kaygan şişeler, üreticilerin daha konsantre ürünler yapmasına olanak tanıyor. Saç kremleri gibi akışkan olmayan ürünler, dağıtılabilmeleri için genellikle çok fazla su ile birleştirilir. Ancak EveryDrop, şirketlerin çok daha az su tüketmesine ve ürünü, nakliyatta daha az karbon salınımına sebep olan, daha küçük, daha hafif şişelerde paketlemesine olanak tanıyor.

Yeni şişelerin geri dönüştürülmesi de daha kolay çünkü öncesinde temizlenmeleri gerekmiyor. Tabii ki daha az ürün israf ediliyor, bu da üretim ve nakliyede kaynak tasarrufu sağlıyor. Ambalaj, ürünün endüstriyel tasarımcı Yves Béhar ile birlikte tasarlandı. Kendisi ürünün potansiyelini şu sözlerle anlatıyor: “Tasarım yeniliği ile birleştirildiğinde, LiquiGlide teknolojisi, birincil ambalajı tamamen dönüştürmek ve nihayet ürün tasarımından tasfiyesine dek sorumlu tüketimi teşvik etmek adına döngüsel bir sıfır atık sistemi oluşturmak için bir fırsat.” 

Son zamanlarda ambalajlamayı daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlayan bir dizi yenilik gördük. Bunlar, patates kabuklarından üretilen patates cipsi ambalajları gibi özgün malzemelerin kullanımından tarımsal atıklardan yapılan, gübreleşebilen ambalajlara kadar uzanıyor. 

Etiketler