Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın 2024 Dönemine Seçilen 5 Fintech Açıklandı

Avrupa’daki yenilikçi fintechleri destekleyen Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın 6. dönemi, yeni seçilen fintechlerle beraber Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin ve Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz’ın ev sahipliğini yaptıkları etkinlikle başladı.

Programın Türkiye ayağında, 2024 dönemi için seçilen fintechler; Bakiyem, Fimple, Finartz, Minted Connect ve PayWall oldu. Seçilen fintechler elemelerde uluslararası düzeyde ölçeklendirilebilir olma potansiyeline sahip iş modellerini, bilgi birikimlerini ve büyüme tutkularını ortaya koydular. Fintechler, Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın yeni dönem temaları olan Yapay Zeka ve Yeni Nesil Ödeme Deneyimleri, Gömülü Finans ve Ticaretin Güçlendirilmesi, Para Hareketi Akışları ile Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Gelecek dikeylerinde çözümlerini geliştirecekler. 

6 Avrupa ülkesinde güçlü bir ağla devam ediyor

Program halen Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Malta olmak üzere toplam altı Avrupa ülkesinde devam ediyor. Program kapsamında bugüne dek toplamda 90’dan fazla pilot proje ve ticari anlaşmanın gerçekleşmesinde katkı sağlandı. Programın 2018’deki lansmanından bu yana 50’den fazla ülkeden 1.200’den fazla başvuru alındı. 2024 döneminde ise programa yaklaşık 300 başvuru yapıldı. 

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, etkinlikte yaptığı konuşmada “6 yıldır aralıksız süren ve artık başarısını kanıtlamış olan Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın Türkiye ayağında 2024 dönemine seçilen fintechleri duyurmaktan mutluyuz. 2024, Visa için özel bir yıl çünkü, Türkiye’deki varlığının tam 40. yılını kutluyoruz. Visa olarak, 40 yıldır inovasyon yoluyla ödemelerde yeni nesil çözümleri şekillendirdiğimiz gibi, Visa Avrupa İnovasyon Programı’nın bu yeni döneminde de fintech ekosistemiyle yakın bir şekilde çalışmaya, ağımıza erişim sağlamalarına, işlerini ölçeklendirmeleri ve yeni nesil ödemelere öncülük etmeleri için onlara gerekli desteği sunmaya kararlıyız. Programın 2024 dönemine dahil olan tüm fintechlere başarılar dilerim.” dedi.

İşte Visa Avrupa İnovasyon Programı 2024 dönemine Türkiye’den seçilen fintechler:

BakiyemFarklı sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik yeni nesil ve fonksiyonel dijital ödeme çözümleri sunuyor. Kolay ara yüzü ve sektörel dikeydeki modülleri sayesinde, firmalar teknik bilgiye ihtiyaç duymadan Bakiyem’in ödeme çözümlerini kullanabiliyorlar.

Fimple: Yeni nesil bankacılık ihtiyaçlarını karşılamak üzere, mikro servis mimarisiyle tasarladığı API tabanlı ana bankacılık platformu ile kendini konumlandırıyor. Gelişen bankacılık sektörünün getirdiği ihtiyaçları teknoloji ile buluşturarak müşterilere çeşitli avantajlar sunuyor. 

Finartz: Kuruluşların ödeme yeteneklerini genişleten güvenli ve kullanıcı dostu çözümler sunuyor. Dijital cüzdan, ödeme ve 3D Secure gibi hazır yazılım çözümleriyle birlikte sunduğu uzman fintech danışmanlığı ve sürekli destek hizmetleriyle kuruluşların yenilikçi teknolojilerle güçlenmelerine destek oluyor.

Minted Connect: Önceliği fiziksel kıymetli madenler olmak üzere, tokenize gerçek dünya varlıklarını odağına alarak, yatırım/birikim, cüzdan, sadakat programı gibi farklı dikeyde finansal ya da finansal olmayan uygulamalara fiyat, saklama, ödeme altyapısı, lisans ve operasyonel hizmetleri servis olarak verebilen bir gömülü finans platformudur. 

PayWall: İşletmelerin tek bir entegrasyonla ödeme kuruluşları ve bankaların sanal posları ile çalışmasını sağlayan bir ödeme orkestrasyonudur. Çoklu sanal pos entegrasyonunun yanı sıra, optimizasyon, özel ödeme kurtarma algoritmaları, alternatif ödeme yöntemleri, merkezi kart saklama ve pazaryeri gibi finansal enstrümanları da barındırıyor.

Her yıl büyüyen uluslararası bir ekosistem

Programın içeriği sayesinde fintech’ler, Visa’nın iş ortakları ile tanışma olanakları bularak, değer önerilerini test etme, doğrulama ve ticarileştirme yönünde yollarını hızlandırma fırsatına sahip oluyor. Program, 100’e yakın mezun fintech girişimi ve 160’dan fazla iş ortağından oluşan geniş bir ağı da içeriyor. Sözkonusu iş ortakları arasında banka ve finans kuruluşlarının yanı sıra perakendeciler, neobankalar, BaaS sağlayıcıları, e-ticaret oyuncuları ve inovasyon ekosisteminde iş birliği yapan lojistik şirketleri de yer alıyor.

Etiketler