Alphabet’e Ait Google, Hindistan’da Dijitalleşmeyi Hızlandırmak İçin 10 Milyar Dolar Taahhüt Etti

Alphabet Inc’in sahibi olduğu Google yaptığı açıklamada, önümüzdeki beş ila yedi yıl içinde sermaye yatırımları ve bağlantılı yatırımlar aracılığıyla Hindistan’da yaklaşık 10 milyar dolar harcayacağını ve bunun büyüyen kilit bir piyasaya yapılacak en büyük taahhüt olacağını söyledi.

Yatırımlar, Google’ın dünyanın en büyük internet hizmetleri pazarlarından biri olan Hindistan’daki uygulamaların ve yazılım platformlarının hızlı bir şekilde büyümesine odaklandığını vurgulayarak dijitalleştirme fonu aracılığıyla yapılacak.

Alphabet’in CEO’su Sundar Pichai “Hindistan İçin Google” etkinliği sırasında bir internet yayınında “Bunu sermaye yatırımları, ortaklıklar ile operasyonel, altyapısal ve ekosistem yatırımlarının bir karışımı olarak yapacağız.” dedi.

“Bu, Hindistan’ın geleceğine ve dijital ekonomisine olan güvenimizin bir yansıması.”

Pichai, yeni 10 milyar dolarlık yatırımın Google’ın Hindistan’da yaptığı en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Verdiği röportajda “Özellikle internetin İngilizce ve diğer yerel dillerin ötesine geçmesini sağlamak için odaklandık. Bu bizim için önemli bir perspektif.” dedi.

Pichai, Google’ın şu anda 500 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Hindistan’da internet büyümesini desteklemek ve 500 milyon kişinin daha çevrimiçi olabilmesine yardımcı olmak istediğini söyledi. Fon yoluyla yapılan yatırımların ötesinde, Google’ın Hindistan’da yapay zeka ve eğitim gibi alanlara da odaklanacağını sözlerine ekledi.

Google daha önce, yerel teslimat uygulaması Dunzo gibi Hintli girişimlere doğrudan ve dolaylı bazı yatırımlar yaptı.

Hindistan doğumlu Pichai, Google’a 2004 yılında katıldı ve itibarını büyük ölçüde Chrome tarayıcısını yapmasına borçlu. Geçen sene şirketin kurucu ortağı Larry Page’in yerini alarak Alphabet’in CEO’su oldu.

Başka bir Google yöneticisi; Hindistan’daki yaklaşık 500 milyon akıllı telefonun büyük bir çoğunluğuna güç sağlayan Android mobil işletim sistemin de sahibi olan ABD’li teknoloji grubunun, gün geçtikçe daha çok insanın internete ulaşabilmesi için düşük maliyetli cihazlar oluşturmak amacıyla üreticilerle birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Etiketler