Airbnb 1 Milyar Dolar Fon Yaratmak İçin Özel Sermayeye (Private Equity) Döndü

Airbnb, bu Pazartesi COVID-19 salgını nedeniyle çevrimiçi kiralama piyasası çakılmış olsa da, özel sermaye şirketleri Silver Lake ve Sixth Street Partners’dan 1 milyar dolarlık borç ve özkaynak yarattığını söyledi.

Anlaşmanın şartları açıklanmadı. Bu fonlamanın Airbnb’nin daha önce açıkladığı halka açılma planlarını nasıl değiştirebileceği de belli değil.

Koronavirüsün neden olduğu COVID-19 hastalığı; dünyadaki hükümetlerin evde kalma emirleri vermelerine, seyahat ve konaklama endüstrilerinde de bir iptal dalgasına sebep oldu. Airbnb, fonların uzun vadede yatırım yapmak için devam eden çalışmalarını destekleyeceğini vurgulayarak; bu fonun sorunlu zamanlarda bir kurtarma programı değil, stratejik bir karar olarak algılanmasını amaçladı.

Silver Lake CEO’su ve yönetici ortağı Egon Durban yaptığı açıklamada “Mevcut ortam, konaklama endüstrisi için açıkça zor olsa da, seyahat etme ve otantik deneyimler yaşama arzusu temel ve kalıcıdır.” dedi. “Airbnb’nin farklı, küresel ve esnek iş modeli; dünya kaçınılmaz olarak düzeldiği ve hepimiz deneyim yaşamak için seyahat etmeye yeniden başladığımız zaman başarıya ulaşmak için çok uygun.”

Airbnb CEO’su Brian Chesky, dostluklar kurma ve seyahat etme arzusunun bu süre zarfında güçlendiğini ancak bunun “gerçekleşme biçiminin dünya değiştikçe evrim geçireceğini” söyledi.

Airbnb’nin insanların nasıl ve nerede çalışacaklarının değişimine dair tahminleri var. Sonuç olarak şirket dikkatini ve yeni finansal kaynağını üç ana ürüne yönlendireceğini söyledi: Ev sahipleri, uzun süreli konaklamalar ve Airbnb deneyimleri.

Airbnb geçen ay COVID-19 salgınından etkilenen ev sahiplerine yardım etmek için 250 milyon dolar ayırdığını açıklamıştı. Bir konuk COVID-19 nedeniyle 14 Mart ile 31 Mayıs tarihleri ​​arasında bir rezervasyonu iptal ettiyse, normalde iptal politikaları üzerinden ev sahibinin alacaklarının %25’ini ödemek için bu fon kullanılacak. Airbnb, bu politikanın bu süre zarfındaki tüm iptaller için geriye dönük olarak uygulandığını söyledi.

Bu uygulama, konukların rezervasyonlarını iptal edip tam geri ödeme almaları politikalarına karşı ev sahipleri tarafından gelen şikayetler üzerine Airbnb’nin telafi amacıyla yaptığı bir girişim. Halen etkin olan bu uygulama; 14 Mart tarihinde veya bu tarihten önce rezervasyon yaptıran konukların, 31 Mayıs tarihinde veya bu tarihten önce başlayan rezervasyonlarının iptalinde standart bir geri ödeme veya seyahat kredisi almasını sağlıyor.

Etiketler