
İlk defa IKEA özellikle hayvanlar için bir mobilya ve oyuncak koleksiyonu üretti. Bu ürün yelpazesi, tırmalama tahtası ve yataklar gibi bilinen ürünlerin yanı sıra minyatür kanepeler, ağaç ev şeklinde bir kedi kulübesi ve köpekleri yavaş yemeye teşvik etmek üzere tasarlanmış bir kaseyi içeriyor. IKEA bu koleksiyona İsveç dilinde ‘tüylü’ anlamına gelen Lurvig ismini verdi.
Valencia merkezli tasarımcı Inma Bermudéz, bu serinin mümkün olduğunca çok çeşitte hayvan davranış tipleri ve alışkanlıklarına uyumlu olduğuna emin olmak için veterinerler ile birlikte çalıştı. Koleksiyonda hem kapalı mekan hem de açık alan öğeleri bulunmakta. Bermudéz, “Başlangıç noktası olarak bir hayvanın doğal ihtiyaçlarını ve davranışlarını kullanmak – nasıl uyudukları, yedikleri veya oynadıkları gibi – çok önemli.” dedi. “Köpekler kesinlikle oyuncaklarını çiğneyecekler, kediler çoğu yüzeyi tırmalayacaklar ve kokuya ve dokuya karşı hassaslar. Bu nedenle de güvenli, dayanıklı malzemeler çok önemli.”
Şu anda Lurvig serisi yalnızca Japonya, Fransa, Kanada ve ABD’de mevcut. Fakat yeterince popüler olduğu kanıtlanırsa, IKEA’nın bunu diğer ülkelere de sunacağı düşünülüyor.