Uzaydan İnternet Yayını Yarışına Samsung Da Mı Katılıyor?

Uzaydan internet yayını yapma yarışına Samsung da dahil olmayı planlıyor gibi.

Samsung Amerika Ar&Ge Başkanı Farooq Khan yayınladığı raporda 4.600 mikro uydu ağı ile interneti geniş kitlelere ucuza sunmayı öneriyor. 

Khan’ın araştırmasında yazdıklarına göre, bu uyduların, yeryüzünde bulunan internet sağlayıcılarından daha hızlı bir şekilde internet bağlantısı sunacağı belirtiliyor. Bu mikro uydular yeryüzünün 160 ile 2.000 km yukarısında bulunacak ve ayda bir zettabyte’lık veri sağlayabilecek. Yani 5 milyar kişiye ayda 200GB’lık veri sağlanmış olacak.

Bildiğiniz gibi Samsung’dan önce bu alanda girişimde bulunan birçok şirket ve kişi bulunuyor. Bunların başında Space X’in başında olan Elon Musk var. Musk’ın yanı sıra Google, Sri Lanka’da balonlarla internet erişimi sağlamaya başlayacak. Bu şirketlerin yanı sıra Facebook ve OneWeb’de bu alanda girişimde bulunan yapılar. Bu arada Facebook’un hayata geçirdiği Internet.org projesinin katılımcıları arasında Samsung da yer alıyor.

Khan’ın bu çalışmasında bu proje için ne kadar bir bütçe gerektiğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmıyor; fakat Khan, ileriki dönemlerde 5G için yapılacak olan teknolojik gelişmelerin bu projenin maliyetini oldukça düşüreceğini söylüyor.

Khan bugünkü elektronik cihazların da kendi vizyonunu hayata geçirmek için yeterince güçlü olmadığını da belirtiyor; fakat araştırmada, gerekli performansı sağlayacak çipler üzerine de çalışmalar yer alıyor.

Birçok önemli şirketin ve oluşumun bu konu üzerine kafa yorması ve çalışması DigitalTalks olarak bizi mutlu ediyor.

Etiketler