FBI, Suçluları Dövmelerinden Tanıyacak Bir Sistem Geliştiriyor

Amerika’daki suç oranlarını azaltmak ve şüpheli sayısını aza indirgemek için Amerikan Hükümeti, bilim adamlarını zorlayacak bir istekte bulundu.

FBI, bilim adamlarından bir algoritma geliştirerek dövmeleri tanıyacak bir sistem geliştirmeleri konusunda bir istekte bulundu. “Dövme Tanıma Teknolojisi” adı verilen sistem, FBI’ın suçlu listesini aza indirgemek ve suçluların dövmelerinin eşleşerek, suç işleyenlerin ortaya çıkmasını sağlayacak.

Maryland’de bulunan US National Instute of Standarts and Technology’de (NIST) çalışmalara başlayan ekipler, dövmelerin bir bölümünü analiz ederek, tüm dövmenin ortaya çıkmasını sağlamaya çalışacak.

Bilim adamlarının hazırlayacağı algoritma, tarayıcıdan çıkan bir dövme ile bilgisayar grafiklerini ya da doğal görselleri ayırabilecek. Böylelikle bu görselin bir dövme olup olmadığını anlaşılabilecek.

Bu algoritma sayesinde FBI, arşivindeki suçluları tarayabilecek ve hangilerinin benzer bir dövmeye sahip olduğunu analiz edebilecek. Aynı dövmeyi taşıyan çete üyeleri de bu şekilde belirlenebilecek ve böylece aynı çeteye üye olan suçlular da belirlenebilecek.

Geliştirilen bu sistemin, düşük çözünürlüklü fotoğraflardaki görselleri dahi analiz etmesi planlanıyor. Bunun nedeni olarak da suç mahalinde ya da suç anında akıllı telefonlardan çekilen fotoğrafların da analiz edilebilmesi olarak gösteriliyor.

Bu sistemin geliştirilmesi için davet edilen 6 farklı takım rekabet ediyor. Uygulamanın kısa vadede hayata geçeceği ise tahmin edilmiyor.

Etiketler