
Girişimleri hedefleyen San Francisco merkezli bir dijital bankacılık şirketi olan Mercury, B Serisi bir finansman turunda 1,62 milyar dolarlık bir değerlemeyle 120 milyon dolar topladı.
Andreessen Horowitz, CRV, Sapphire Venture ve bir dizi melek yatırımcının katıldığı yatırım turunu Coatue yönetti.
Mercury, 2019’da başka birçok şirketin de kurucusu olan Immad Akhund tarafından nakit akışı analitiği, programlı ödemeler ve anlık “runway” tahminleri gibi özelliklerle girişimlerin ölçeklenmesine yardımcı olan çok fonksiyonlu banka hesapları vaadiyle faaliyete başladı.
Şirket şimdiden 40.000’den fazla küçük ve orta büyüklükteki müşteriye sahip ve parasını takas ücretlerinden ve müşteri mevduatlarında tuttuğu 4 milyar dolardan fazla paradan kazanıyor.
Yeni finansmanın devreye girmesiyle Mercury, “bankacılığı sihir gibi bir şeye dönüştürmeyi” hedeflediği için 150 kişilik çalışan sayısına ilave yapmayı ve daha fazla ürün üretmeyi planlıyor.