Nehirleri Hidroelektrik Güç Kaynağına Dönüştüren Küçük Türbinler

Energy

Merkeziyetsiz hidroelektrik sistemleri, düşük hızda çalışarak atıl kalmış su yollarını deniz yaşamına zarar vermeden kullanabiliyor.

Yenilenebilir enerji kaynakları olarak çoğunlukla göz ardı edilen nehirler ve kanallar, tüm bir topluluk için yeterli gücü sağlamaya başlayabilir. Belçikalı Turbulent şirketi, hemen hemen her nehir veya kanalda kullanılabilecek kadar küçük girdap türbinleri geliştirdi.

Living Rivers – Yaşayan Nehirler olarak adlandırılan türbin sistemlerinin hepsinde, deniz canlılarının tüm yapıdan güvenli bir şekilde geçmesine izin verecek kadar düşük hızda hareket eden çarklar bulunuyor.

Yılın en az dokuz ayı boyunca minimum 1,5 metre derinlik ve saniyede 1,5 metreküp debi ile çalışan türbinler, diğer yenilenebilir enerji kaynaklarının değişkenliğine kıyasla güç sabitliği sağlıyor.

Turbulent ekipleri, her bir projeyi tasarlamak, inşa etmek ve yönetmek için yerel topluluklarla yakın bir şekilde çalışıyor.

Meşakkatli olmasa da düzenli bir bakım programı, türbinleri iyi bir mekanik durumda tutmaya yardımcı oluyor. Uzaktan kumanda erişimi sistemin ayarlanmasını kolaylaştırırken Turbulent’in tasarımları, nehrin doğal akışını engellemiyor. Aksine, yerel halkın su yolunu temizlemesine yardımcı oluyor. Büyük bir çöp rafı ve koruyucu ağ, çöpleri toplayarak aşağı yönde hareket etmesini veya türbine zarar vermesini önlüyor.

Etiketler