Elon Musk, Yeni Bir Sosyal Medya Platformu Kurmayı Mı Düşünüyor?

Tesla Inc CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde attığı attığı bir Tweet’te yaptığı açıklamada, yeni bir sosyal medya platformu kurmayı “ciddi ciddi düşündüğünü” belirtti.

Musk bu Tweet’i, bir Twitter kullanıcısının, açık kaynak algoritmasından oluşan ve ifade özgürlüğüne öncelik veren ve propagandanın asgari düzeyde olduğu bir sosyal medya platformu oluşturmayı düşünüp düşünmediğine ilişkin sorusuna yanıt olarak paylaştı.

Twitter’ın üretken kullanıcısı Musk, sosyal medya platformunu ve son zamanlardaki politikalarını eleştirdi. Şirketin ifade özgürlüğü ilkelerine uymayarak demokrasiyi baltaladığını söyledi.

Musk’in bu Tweet’i, kullanıcılara Twitter’ın ifade özgürlüğü ilkesine bağlı olup olmadığına inanıp inanmadıklarını soran ve kullanıcıların %70’den fazlasının “hayır” oyu verdiği bir Twitter anketi yayınlamasından bir gün sonra geldi.

Bu anketle ilgili “Bu anketin önemli sonuçları olacak. Lütfen dikkatli oy kullanın” dedi.

Musk yeni bir platform oluşturmaya karar verirse, kendilerini ifade özgürlüğü şampiyonu olarak konumlandıran; Twitter, Meta Platform’un Facebook’u ve Alphabet’in sahibi olduğu Google’ın YouTube’u gibi platformlarda, görüşlerinin bastırıldığını hisseden kullanıcıları çekmeyi uman teknoloji şirketlerinin kervanına katılacak. 

Donald Trump’ın Truth Social’ı, Twitter rakipleri Gettr ve Parler ve video sitesi Rumble dahil hiçbir şirket, şimdiye kadar ana akım platformların erişim ve popülaritesine yaklaşamadı.

Bu arada Musk, bugün Twitter’ın %9,2’lik hissesini satın aldı. Haberin ardından Twitter hisseleri açılış öncesine göre %30’a yakın değer kazandı. Musk bu hisse alımı ile şirketin şirketin yönetiminde söz hakkına sahip olamayacak ve ama önemli bir yatırımcı olarak şirketin politikalarında etkisi olacağı aşikâr.

Etiketler