
Ford Motor ve Geely Automobile’den Volvo Cars, elektrikli ve hibrit araçlardan ömrünü tamamlamış bataryaları toplamak ve bu malzemeleri yeni bataryalarda kullanmak üzere üretime geri kazandırmak için Kaliforniya’dan başlayarak, batarya geri dönüşüm girişimi olan Redwood Materials’ın geliştirme süreçlerine dahil olacağını açıkladı.
Eski Tesla yöneticisi JB Straubel tarafından kurulan Redwood Materials, ham maddelerden geri dönüşüme kadar elektrikli araç bataryaları için “kapalı döngü” veya dairesel bir tedarik zinciri geliştirmek amacıyla geçtiğimiz sonbaharda Ford ile işbirliği yapmıştı.
Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Redwood Materials, ömrünü tamamlamış batarya paketlerini tespit etmek ve geri kazandırmak için doğrudan Kaliforniya’daki bayiler ve araç hurdalıklarıyla birlikte çalışacağını söyledi. Bu paketlerdeki malzemeler toplanarak kuzey Nevada’daki Redwood Materials tesislerinde geri dönüştürülecek.
ABD’li otomobil üreticileri Ford ve General Motors Co, artan elektrikli araç talebini karşılamak için yerel bir tedarik zinciri geliştirme girişiminde batarya geri dönüşüm çabasının çok önemli olduğunu söyledi.
Ortak bir girişimle Ohio, Tennessee ve Michigan’da batarya fabrikaları inşa eden GM ve batarya ortağı LG Energy Solutions, geçen yıl, Ultium Cells’ten gelen batarya hurda malzemesini geri dönüştürmek için Li-Cycle isimli startup ile işbirliği yapmıştı.
Redwood Materials; Amazon, Nevada’da Panasonic ve Tennessee’deki Envision AESC ile de benzer ortaklıklara sahip. Ford ve Amazon, Redwood Materials’ın yatırımcıları arasında yer alıyor.