Binance’ten Forbes’a 200 Milyon Dolar Yatırım

Kripto ve blockchain devi Binance, 2020’de hakaret davası açtığı medya şirketi Forbes’a 200 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Binance yatırımı, Forbes’un özel amaçlı bir satın alma şirketi olan Magnum Opus Acquisition Limited ile anlaşmaya giderek halka açılmaya hazırlandığı süreçte geldi. Binance, bu anlaşmanın bir parçası olarak daha önce duyurulan 400 milyon dolarlık kapalı arz taahhütlerinin yarısını değiştiriyor. 

Binance CEO’su Changpeng Zhao yaptığı açıklamada; “Web 3.0 ve blockchain teknolojileri ilerledikçe ve kripto pazarı olgunlaştıkça, medyanın yaygın tüketici algısı ve bilgisi inşa etmek için önemli olduğunu biliyoruz.” dedi.

Ancak CEO Zhao açıklama sonrasında ortaya çıkan yayındaki çıkar çatışması endişelerine dair ise Twitter’dan “Forbes’un editoryal bağımsızlığı her zaman kutsal olmuştur ve olacaktır.” dedi. 

Yatırımın “Önümüzdeki yıllarda Web 3.0 altyapısını kurmalarına yardımcı olacağını” da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz yıl Binance, kripto şirketinin kurumsal yapısıyla ilgili bir haber üzerine Forbes ve iki gazetecisine açtığı davayı geri çekmişti.

Eylül ayında ise pek çok ülkede mevzuat incelemesiyle karşı karşıya kalan Binance, sistemsel şeffaflık eksikliği konusundaki endişeleri gidermek üzere iş yapısını merkezileştirme sözü vermişti.

Attığı Tweet’te Zhao, “Hızla büyüyen pek çok inovatif şirket gibi Binance da medya denetlemesine alışkın. Yenilikçi, yıkıcı (disruptive) bir endüstrinin lideri olduğunuzda bu kaçınılmaz bir gerçektir.” dedi.

Etiketler