JD.Com Birimi, China Logistics’te 513 Milyon Dolarlık Kontrol Hissesi Teklifi Yaptı

Reuters’ın 3 Eylül tarihli haberine göre, Çinli e-ticaret devi JD.com Inc’nin gayrimenkul biriminin, depolama tesisleri yöneticisi China Logistics Property Holdings’de kontrol hissesi satın almak için yaklaşık 3.99 milyar HK$ (513.45 milyon$) teklif yaptığı, şirketlerin cuma günü yaptıkları ortak bir borsa başvurusunda açıklandı.

JD Property Group, China Logistics hisselerinin %26,38’ini şirketin en büyük hissedarı Yupei International Investment Management’tan hisse başına 4,35 HK$ karşılığında satın almayı teklif etti.

Bu, JD.com’un China Logistics’teki hissesini yaklaşık %35.8’e çıkaracak ve Hong Kong devralma yasası uyarınca e-ticaret devinin tüm şirket için genel bir teklif yapmasını zorunlu hale getirecek.

Hisse başı 4,35 HK$’lık teklif fiyatı, China Logistics’in çarşamba günkü 4,05 HK$’lık son kapanışı üzerinden %7,4’lük bir kârı yansıtıyor.

China Logistics hisseleri, perşembe günü duyuru sırasında durduruldu. Şirket pazartesi gününden itibaren hisselerinin işlem görmeye devam etmesi için borsaya başvurdu.

Geçen günlerde Bloomberg News, Çinli e-ticaret devinin China Logistics’te kontrol hissesi satın almak için yaptığı görüşmelerde ilerlediğini, konuyla ilgili kişilere atıfta bulunarak, bildirmişti.

(1$ = 7.7710 Hong Kong doları)

Etiketler