Marangoz Evie Bee, Yeteneklerini Sürdürülebilir Şekilde Yapılmış E-Bisikletlere Taşıyor

Marangoz Evie Bee, elektrikli bisikleti Electraply’yi tasarlama ve yapım süreci hakkında bilgi veren iki kitap yayınladı. Bisikletin büyük bir kısmı sürdürülebilir şekilde tedarik edilmiş kavak kontrplağı ile üretildiğinden Electraply, elektrik ve kontrplak sözcükleriyle yapılmış bir kelime oyunu. Bisikletin dış kısmında ise görsel estetik için huş kontrplağı kullanılmış.

Bisikletin gücünü 26 inçlik bir ön tekerlek motoru ve 36 voltluk pil sağlıyor. İkonik scrambler motosiklet tasarımının hayranı olan Bee, eski tasarıma olan sevgisini günümüzün mekanik ve malzemeleriyle birleştirmek için harekete geçti. Bee çalışmalarını ve kariyerini koruculuğa (coppicing) odaklıyor ve Electraply gibi projeler sayesinde film seti maket yapımında çalışırken geliştirdiği yaratıcılık becerileriyle ormanları korumaya olan bağlılığını birleştirmenin yollarını buluyor.

Ağaç evlerden ahşap mezuraya ve ahşap demir devine kadar, Bee’nin portföyü çok çeşitli ve kendisi sürdürülebilir marangozluğa dair hızla gelişen ilgisi hakkında yazılar yazıyor. Çok az kişinin aynı seviyede ahşap işleme becerisine sahip olduğunun farkında olan Bee, e-bisikletin ticari versiyonlarını sunmak için yakında bir Kickstarter kitle fonlaması kampanyası başlatmayı planlıyor.

Etiketler