Amazon, COVID-19 Vakaları Arttığı İçin Ofise Dönüşü Ocak Ayına Erteledi

Reuters’ın 5 Ağustos tarihli haberine göre, ABD’li şirket Amazon.com Inc yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemisi nedeniyle çalışanlarının gelecek yıla kadar ofise dönmesini beklemediğini söyledi.

Reuters’ın ulaştığı şirket içinden bir belgeye göre, Seattle merkezli şirket, ABD ve adını vermediği diğer ülkeler için evden çalışma süresini daha önceki kılavuzunda belirtilen 7 Eylül’den 3 Ocak 2022’ye kadar uzattığını söyledi. 

Belgede, “COVID-19 ile ilgili yerel durumları yakından takip ettiğimizden kurumsal çalışanlar için kılavuzumuzu düzeltiyoruz.” ifadesi yer alıyor. 

Amazon, Reuters’a yaptığı açıklamada en büyük önceliğinin çalışanlarının sağlığı olduğunu ve ofis güvenli bir dönüş için yerel yönetimlerin rehberliğine uymaya devam edeceğini söyledi. Aşılarının tam olduğunu doğrulayan personel dışında ofislerde maskeyi zorunlu tutacağını söyledi.

Son derece bulaşıcı Delta varyantının etkisiyle COVID-19 enfeksiyonlarındaki artış, bazı büyük şirketlerin ofisleri yeniden açma planlarını ertelemesine sebep oldu. Reuters tarafından toplanan verilere göre, ABD 94.819 vaka sayısı ile küresel olarak en yüksek günlük ortalama enfeksiyon sayısını bildiriyor.

Geçen günlerde, Alphabet Inc’e ait Google evden çalışma politikasını 18 Ekim’e dek uzatacağını söylerken Facebook Inc ABD’deki ofis çalışanları için aşıyı zorunlu tutacağını belirtti. Twitter Inc ise henüz yeniden açtığı çalışma alanlarını kapatacağını söyledi.

Amazon’un denklerinden gelen duyurulardan bir hafta sonra yaptığı hamle, pandemi boyunca gelişen güvenlik protokollerinin yanı sıra teknoloji yeteneği için verilen mücadelenin bir görüntüsünü sunuyor.

Şirket, bu yılın başlarında “ofis merkezli bir kültür” planladığını söyledi, ancak kısa süre sonra daha esnek programlar sunan girişimlerin ve diğerler şirketlerin rekabeti ile karşı karşıya kalarak kılavuzunu haftada üç gün yüz yüze çalışmayı zorunlu kılacak şekilde güncelledi.

Dünyanın en büyük çevrimiçi satıcısının en son kılavuzu, iş gücünün çoğunluğunu oluşturan depo ve teslimat operasyonları personeli ile ilgili değil. Amazon’un dünya genelinde 1,3 milyondan fazla tam ve yarı zamanlı çalışanı var.

Etiketler