Uber, ABD’de Sürücü Sayısını Arttırmak için 250 Milyon Dolar Harcayacak

Uber Technologies Inc., ABD’de koronavirüs pandemisi hafiflediği için, sürücüleri tekrar yola çıkarmak ve yenilerini işe almak için 250 milyon dolar harcayacağını açıkladı.

Şirket geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı açıklamada, paranın sürücüler için prim, garantili ödeme ve Uber’de yeni olan personelin işe uyum sürecine harcanacağını söyledi. Program, daha fazla Amerikalı aşılandıkça ve mağazalar yeniden açıldıkça talepte nihai bir artış öngörüyor.

Şirket sözcülerinden Matt Wing, Uber’in harcamayı önümüzdeki aylarda yapmayı planladığını söyledi. Primlerin konum ve zaman dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olacağını ekledi.

Geçen yıl boyunca yolcu sayısı hızla düştü ve yemek teslimatı siparişlerindeki artış, kaybedilen araç çağırma işlerini telafi edemedi. Uber ve Lyft için çalışan birçok sürücü ya başka bir yerde iş aradı ya da devlet yardım programlarına başvurdu.

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, Şubat ayında yatırımcılarla yaptığı bir konferans görüşmesi sırasında sürücü primlerinde artış sinyali verdi. Yılın ilk yarısında artan harcamaların sürücü arzını artıracağını ve sürücülerden daha yüksek talep beklentisini karşılayacağını söyledi. Şirket sözcüsü, ilk çeyrekte Uber’in sürücü teşvik primlerine ne kadar harcadığını söylemeyi reddetti.

Etiketler