Güneş Pilleri Vasıtasıyla Enerjisini Üreten Lamba Evde Gün Doğumu ve Gün Batımı İzlenimi Yaratıyor

Lamba, güneş pilleri vasıtasıyla aracılığıyla kendi enerjisini üretiyor ve üç farklı ışık ayarına sahip.

Ödüllü Hollandalı tasarımcı Marjan van Aubel, güneş enerjisini günlük yaşama entegre eden yeni bir ev ürünleri serisini piyasaya sürdü. Bunlardan ilki, kendi kendine çalışan Sunne lamba. Dikdörtgen alüminyum lamba üç farklı ayara sahip; bir uygulama aracılığıyla kontrol ediliyor ve gün içinde topladığı enerji dışında bir enerji gerektirmiyor. Lambanın entegre pili güneş enerjisini depoluyor, uygulama üzerinden veya lambanın üzerine dokunularak açılıp kapatılabiliyor.

Bir pencerede göze çarpmayacak şekilde asılmak üzere tasarlanan lambanın ayarları: Gün Doğumu, Işık, Gün Batımı. “Işık” ayarı, okuma yapmaya yetecek kadar aydınlık ve “Gün Doğumu” ve “Gün Batımı” ayarları ise günün başlangıcı ve sonundaki doğal renkleri içeri taşıyor. Kullanıcılar ışığı kısıp parlaklaştırabiliyor veya herhangi bir zamanda herhangi bir ayara getirebiliyor. Tasarım ekibi, sade bir görünüm için bileşenleri kasıtlı olarak basit tuttu. Güneş pili, bir sensör görevi de görerek hava kararmaya başladığında lambanın otomatik olarak yanmasını sağlıyor. 

Lamba en parlak haliyle 135 lux değerinde ışık saçıyor. “Gün Batımı” ayarındayken ışık seviyesi 35 Lux. Pil ömrü 14 saat. Şu anda Kickstarter’da yayında olan lamba kampanyası finansman hedefini çoktan ulaştığı için ekip tasarımı, montajı ve beraberindeki uygulamayı geliştirmeye başladı.

Etiketler