Yeni Bir İşe Başlarken İyi Bir İzlenim Nasıl Oluşturulur?

Yeni bir işe başlamak herkes için stresli bir durum. Sadece yeni insanlara, yeni bir ortama ve yeni bir işe gidip gelmeye alışmaktan ibaret değil. Ayrıca, yazılı olmayan kuralların ve etik kuralların ne olduğunu, sorularınızı nereye yönlendireceğinizi de öğrenmeniz gerekir. Gerçekten iyi iş çıkarmak ve yöneticinizi etkilemek de zor. Bu da kendi içinde bunaltıcı bir mücadele gibi gelebilir. Bu yazımızda yeni bir işe başlamanın bu zor (ve de gerekli) konusunu ele alıyoruz.

İdeal olarak, işvereniniz süreci daha az göz korkutucu hale getiren kapsamlı bir işe alım sürecine sahip olmalı. Ne yazık ki; birçok işveren bu adıma dikkat etmiyor. Bununla birlikte, kendiniz adına bu süreci daha kolay hale getirmek için yapabileceğiniz şeyler var. İlk haftanızda iyi bir ilk izlenim bırakmak için üç yararlı ipucu:

  1. Herkesin adını öğrenin. Bu kulağa basit gelebilir, ancak bir grup yeni insanla tanışmak çok zor olabilir. Yine de, herkesin adını (ve konumlarını) hatırlamak, iyi bir izlenim bırakmanın en hızlı yolu. Doğru duyduğunuzu doğrulamak ve belleği güçlendirmeye başlamak için duyduğunuz adı hemen tekrar edin. Sonra küçük bir konuşma yaparken adı hatırlayıp hatırlamadığınızı kontrol edin (ve kişinin adını unuttuysanız, ilk konuşma fırsatında tekrar isteyin). Masanıza döndüğünüzde, pozisyonlarıyla birlikte not alın.
  2. Kendi 90 günlük planınızı hazırlayın. Görüşme ve araştırma süreciniz sırasında, büyük olasılıkla şirketin karşılaştığı zorlukları çözmenize nasıl yardımcı olabileceğiniz konusunda bir fikir edindiniz. İlk haftanızda, rolünüzü tanımlamanıza yardımcı olacak kişisel performans hedefleriyle 90 günlük kendi planınızı oluşturun. Burada ana fikir, alıştığınızda üzerinde çalışabileceğiniz bir şeylere sahip olmak, böylece kendinizi kaybolmuş hissetmezsiniz.
  3. Alt metni yakalayın ve bir müttefik bulun. Ofis kültürünüzle ilgili önemli bilgilerin çoğunu şirket el kitabında bulamazsınız, bu yüzden dikkatli bir şekilde dinlemeniz çok önemli. Birçok kişi sorumluluklarınız dahilinde olan belirli bir alandan şikayet ediyorsa, bu bir şeyler yapabileceğinize dair bir ipucu olabilir. Değişimden bahsediyorlar ancak daha sessizce yapıyorlarsa, bu da ilgili engeller veya politikalar olduğu ve dikkatli bir şekilde yürümeniz gerektiğine dair bir ipucu olabilir.

Size ofis politikaları hakkında ipuçları verebilecek bir müttefik bulmak şart. Bu kişi öğrenme sürenizi kısaltmanıza ve yanlış adımları önlemenize yardımcı olabilir. Bir dizi tanıtım yaparken yardımlarını sunan arkadaş canlısı insanları arayın.

Etiketler