Artık Google Lens, Yanından Geçtiğiniz O Güzel Sanat Eserini Kimin Yarattığını Söylüyor

Yeni bir şehri keşfe çıkan herkes muhtemelen güzel bir sokak sanatı eserinin yanından geçmiş, Instagram’da fotoğrafını yayınlamış ve eserin sahibini içinden takdir etmiştir. Yakında Google Lens, sizin için bu sanat eserini yaratan yerel sanatçının kimliğini bulabilecek.

Bu yeni özellik, şu anda yaklaşık 5.000 yerel marka ve sanatçının dijital sanat keşif kataloğu olan Wescover ile işbirliği içinde test ediliyor. Özelliği kullanmak için sadece telefonunuzda Google’ı açıp Lens simgesine dokunmanız ve telefonunuzun kamerasını söz konusu esere doğrultmanız gerekiyor. Eğer eser Wescover veritabanındaysa yaratıcıyla ilgili bilgileri, yaratıcının hikayesini ve diğer eserlerini görebileceksiniz. Ayrıca, bir hayran veya alıcı olarak sanatçıya erişebileceksiniz.

Şu anda, bu özellik sadece San Francisco’da çalışıyor ancak Wescover, web sitesinde, gelecekteki güncellemelerin daha fazla şehir içereceğini söylüyor. Bazı güncel örnekler arasında Craftsman ve Wolves kafelerindeki duvar resmi ve MOMA’daki In Situ restoranındaki resimler yer alıyor. Ayrıca, mobilya ve aydınlatma gibi diğer sanat türlerini de hedefliyor.

Google Lens, ilk kez 2017’de Google I/O’da tanıtıldı fakat bunun hakkında fazla bir şey bilmiyor olmanız normal. Yaklaşık bir yıl önce bağımsız bir uygulama olarak piyasaya sunulmadan önce, Google Asistan ve Google Fotoğraflar uygulamalarının içinde bulunuyordu. Esasen günlük nesneleri veya belirli noktaları tanımlamak ve ufak bilgiler verme konusunda iyiydi. Ancak, Google’ın I/O’da gösterdiği sihirli demoların birçoğunun üzerinde hala çalışılıyor.

Havalı olsa da, Wescover işbirliğinin de limitleri bulunuyor. Lens’in çalışması için sanatçıların Wescover’ın ağında bulunması gerekiyor. Ayrıca, karşılaştığınız her eserin tanımına ulaşmanız mümkün değil. Çünkü, yaratıcıların platforma kaydolmaları için herhangi bir ücret talebi olmamasına ve Wescover’ın kendisi sanatçılar için girişler yaratmak üzere üstüne düşeni yapmış olmasına rağmen, hala büyük ölçüde kulaktan kulağa prensibine bağlı çalışıyor. Yine de bu, Google’ın 2017 yılına dayanan görsel arama motorunun gelişimine doğru atılmış bir adım.

Etiketler