Square, Satıcıya Teslimat Seçeneği İçin Postmates ile Anlaştı

Dijital ödemeler şirketi Square, küçük işletme müşterileri için talep üzerine teslimat sağlamak üzere dağıtım startupı Postmates ile bir anlaşma imzaladı.

Şirketler, Square satıcılarının artık müşterilere Postmates aracılığıyla ürün teslim alma imkanı sunabileceğini açıkladı. Satıcılar, mevcut POS’larının kontrol paneline Postmates ekleyebiliyor ve müşterilere teslimatları planlama veya talep üzerine teslim alma seçeneği sunuyor.

Postmates’te üründen sorumlu kıdemli başkan yardımcısı (SVP) olan James Butts, “Talep üzerine teslimat sunmak için Square ile ortaklık kurarak milyonlarca küçük, yerel işletme şimdi daha önce olmayan bir şey yapabiliyor.” dedi. “300.000’den fazla Postmates’ten oluşan aktif bir filoya erişimle yerel satıcılar müşterilerine yepyeni bir deneyim sunabiliyor – bir geliştiriciye ihtiyaç olmadan – aynı zamanda en iyi yaptıkları şeye odaklanıyorlar: işlerini büyütmek.”

Yöneticiye göre, bir ürün alıp o ürünü eve taşımak istemeyen müşteriler veya teslimat personeli olmayan bir yiyecek satıcısı için teslimat seçeneği çekici olabilir. MarketWatch ile yapılan bir röportajda Butts, işletmelerin teslimat yapamadıkları için satış kaybetmemeleri gerektiğini söylüyor. Ayrıca bu teklif, Square müşterilerine daha büyük rakiplerle rekabet edebilmeleri için yeni bir yol sunuyor.

Square daha önce de küçük işletmelere teslimat seçeneği sağlama girişiminde bulundu. Geçtiğimiz yıllarda bir dizi teslimat platformu satın aldı. Postmates ile yapılan ortaklık ise bu teklifi ciddi anlamda genişletiyor.

Halka açılmaya hazırlanan Postmates, yiyecek ve ürün teslimat eden 300.000 kurye ile ülkedeki 3.500 şehirde faaliyet gösteriyor. Sadece Nisan ayında listeye 1.000 şehir daha ekledi. Şirket, talep üzerine teslimat pazarında görülen büyümenin altını çizerek, ABD’de hane halklarının %70’i için kullanılabilir olduğunu söylüyor.

Etiketler