Askeri Radar Otonom Araçları Daha Güvenli Kılıyor

Son birkaç yıldır otonom ulaşım sürekli gelişiyor. Otonom araçların farklı alanlara nasıl entegre edildiğini elektrikli feribot gibi yeniliklerle görmüştük. Akıllı teknoloji aynı zamanda lüks arabalar yaratmak için de kullanılıyor. Şimdi, askeriyeden çıkan teknoloji otonom araçları daha güvenli ve emniyetli hale getirmek için kullanılabilir.

Wavesense, otonom araçların kötü havalardaki becerilerini iyileştirmek için MIT tarafından geliştirilen askeri radar teknolojisinin sağladığı ilhamdan ve araştırmalardan faydalanıyor. Şiddetli yağmur ve kar gibi olumsuz koşullarda araç sürmek tahmine dayalı ve hızlı kararlar vermek zorunda olan insanlar için zor olabilir. Ne kadar akıllı olsa da teknoloji doğal olarak bu özelliklere sahip değildir. Sıradan akıllı araçlar normalde GPS, radar ve imge işlemeye güveniyor. Kar katmanı gibi engel teşkil edebilecek çevresel değişimler, bu üç metodun da doğru şekilde çalışmasını engelleyebilir. Bu da yolcular için tehlike oluşturabilir.

Wavesense’in teknolojisi yolu algılamak ve gerektiğinde aracı alçaltmak için radar kullanıyor. Bu radar sayesinde yolda neler olduğuna dair çok daha doğru bir resim sunuyor ve aracın güvenli bir şekilde yolda kalmasını sağlıyor. Potansiyel olarak güvenilmez yüzey görüntülerine değil, gerçek zeminin jeolojik görüntülerine dayanan bu otonom araç daha fazla güvenilir bilgi sağlayabiliyor. Bu, arabanın herhangi bir hava koşulunda yolunda kalabilmesini sağlıyor ve yolcular için güvenliği artırıyor.

Şu anda on kentsel alanda ve ana yollarda test araçlarıyla denemeler yapılıyor. Teknolojinin üretici pazarlarına uygulanması umuluyor.

Etiketler