
Facebook Dating, Tinder uygulamasının sahibi olan ve geçtiğimiz günlerde üçüncü çeyrekteki hisse başına kazancını 44 cent olarak açıklayan Match Group için bir rakip değil.
Tinder, Hinge, OkCupid ve PlentyOfFish gibi internette tanışma uygulamalarının sahibi şirket için analistler 437 milyon $ ciro tahmininde bulunmuştu fakat rapor edilen üçüncü çeyrek cirosu geçen yıla göre 29% artarak 444 $ milyona ulaştı.
Match’e göre beklenen yıllık ciro 1,72 milyar dolar.
Pozitif kazançlara rağmen şirketin 4. çeyrek beklentisi Wall Street’i tatmin etmedi. Analistlerin tahmin ettiği 454,5 milyon dolar cironun yanında Match’in 440 – 450 milyon dolar ciro beklentisi yetersiz kaldı ve hisselerinde alım-satım başladıktan saatler sonra %10’luk bir düşüş yaşandı.
Geçtiğimiz bir yıl içerisinde Match’in hisseleri %60 artış gösterdi.
Lokasyon bazlı arkadaşlık uygulaması olan Tinder, ücretli üyelerin ve yıllık tahmini gelirinin yarısını kapsamasıyla Match Group’un lokomotifi durumunda. Şirketin ücretli üye sayısı geçtiğimiz yıldan bu yana ikinci çeyrekteki 7.7 milyondan %23 artışla 8.1 milyona ulaştı. Bu büyümenin büyük bir kısmı Tinder’ın kulllanıcılara başkalarını beğenmeden kendisinin beğenilip beğenilmediğini görüntüleyebilmesine olanak sağlayan Tinder Gold adlı ayrıcalıklı üye çeşidinden geliyor. Bir önceki çeyrekten bu yana Tinder’ın ücretli kullanıcı sayısı 3,8 milyondan 4,1 milyona yükseldi.
Tinder’ın 2018’de 800 milyon dolarlık bir ciro beklentisi bulunuyor.
Haziran ayında Match şirketinin bünyesine katılan başka bir eşleşme uygulaması olan Hinge uygulamasında da işler yolunda. Match’e göre, yatırım yapıldığından bu yana uygulamanın indirilme rakamlarında 5 kat artış gözlendi.
Match ayrıca ilk defa hisse başına 2 dolar değerinde temettünün Match Group adi ve B sınıfı genel hisselerinde 19 Aralık’ta dağıtılabileceğini duyurdu.
Match CEO’su Mandy Ginsberg açıklamasında, birleşme ve satın alma fırsatlarına açık olduklarını belirtti. “Yenilikçi ve uzun vadede potansiyeli olan şirketleri satın alabilme finansal esnekliğine sahibiz” dedi.