Pentagon, Konum Tabanlı Fitness İzleyicilerinin Kullanımı Kısıtlıyor

Pentagon, birliklerin bulunduğu yerlerin verilerini açığa çıkarabileceği için duyarlı bölgeler ve savaş alanlarında konumlandırılan askerler ve diğerlerinin fitness izleyicilerindeki ve diğer cihazlardaki konum özelliklerini kullanmalarını yasaklıyor. Savunma Bakanlığı, GPS cihazları ve uygulamaları için kesin bir yasak getirmiyor, ancak belirli alanlarda konum özelliklerinin kapatılması gerektiğini ortaya koyuyor.

Associated Press’ten edinilen bilgiye göre, “Bu coğrafi konum becerileri; kişisel bilgileri, konumları, rutinleri ve Savunma Bakanlığı personelinin sayılarını açığa çıkarabilir, olası istenmeyen güvenlik sonuçları oluşturabilir ve müşterek kuvvet ve misyon için artan bir risk yaratabilir.” O konumdaki tehdit düzeyine dayanarak görevlerinde GPS işlevlerini kullanıp kullanamayacakları daha az duyarlı bölgelerdeki üst düzey görevlilere bağlı. Bakanlığı ayrıca fitness izleyicilerinin getirdiği riskler konusunda da eğitim verecek.

Bu yılın başlarında, fitness uygulaması Strava’nın, kullanıcı aktivitelerini gösteren kamuya açık ısı haritaları aracılığıyla ABD üslerinin yerini ortaya çıkardığı ortaya çıktı. Askerler egzersiz yollarını paylaşıyorlardı ve bu da Strava’nın ısı haritalarında kullandığı verilere katkıda bulundu. Pentagon şaşırtıcı bir şekilde endişeliydi. O zamandan beri Strava ısı haritalarına erişimi sınırladı. Mayıs ayında Pentagon, Çin hükümetinin askerlerin hareketlerini izlemeleri için şirketleri görevlendirebilme ihtimali endişesinin de etkisiyle askeri üs perakendecilerinde Huawei ve ZTE telefonlarının bulunmasını yasakladı.

Etiketler