Arianna Huffington’ın Uber’i Toparlama Çabaları

Uber Şubat ayında cinsel istismar suçlamaları ile karşı karşıya kaldığında Arianna Huffington hızlıca araştırmalara yardımcı olacağını söylemişti.

Kendisi ona doğrudan ulaşmak isteyenler için e-mail adresini bile tweetlemişti.

CEO Travis Kalanick’i yakın arkadaşı olarak tanımlayan Huffington, 2016 yılında şirkete tek kadın yönetim kurulu üyesi olarak katılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise kendisi şirkete karşı yapılan taciz suçlamalarına karşı yürütülen bağımsız araştırma ile ilgili haftalık olarak gelen gelişmeleri takip eden üç kişilik komisyonun bir parçası olma kararı aldı.

Thrive Global isimli yeni bir markayı geliştirmekte olan Huffington, bundan birkaç yıl önce cinsel tacizin şirket içerisinde “sistematik bir sorun olmadığını” dile getirmişti. Kendisi Kalanick’in CEO’luk görevini “kesinlikle bırakmaması” gerektiğini söylemişti.

Huffington şirkette yüzlerce kadın ile görüştüğünü belirtti. Kendisi aynı zamanda geçtiğimiz hafta işe alınan iki yeni kadın yöneticiye olan desteğini de açık açık duyurmuştu.

Harvard Business School’da görev yapan profesör ve yönetici Frances Frei değişen kurumlar üzerinde bir uzman olarak biliniyor. Geçen hafta yayınladığı bir iç raporda Frei mevcut ve eski çalışanlardan gelen en az 47 cinsel taciz suçlamasını raporladı. Huffington ise bu hafta CNBC’ye yaptığı açıklamada “şirket kültürünü değiştirmek adına ciddi adımların atıldığına” dair açıklamada bulundu. Huffington aynı zamanda Uber’deki cinsel taciz şikayetlerinin sayısını sıfıra indirme konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

CNN Tech’e yaptığı bir açıklamada Huffington araştırma sona yaklaşırken Uber’deki görevinin de azalacağını bildirdi.

“Thrive Global her zaman önceliğim olacak. Uber’deki görevim özel bir komisyonda yer almam istendiğine artmıştı. Araştırma sona ererken ve biz de çalışanlara rapordan çıkan tavsiyelerimi sunmuşken benim şirketin yönetim kurulundaki dahiliyetim ve liderlik takımının Uber’in yeni bir sayfa açmak için harcadığı çabalara olan desteğim de artık biraz azalacak gibi görünüyor.”

Güncelleme: Uber CEO’su Travis Kalanick Salı günü çalışanlarına sınırı belirsiz bir süre için görevinin başında olmayacağını belirtti. Geçtiğimiz günlerde annesini trajik bot kazasında kaybeden Kalanick, onun yasını tutacağını paylaştı. Yokluğunda Uber yönetim ekibinin şirketi idare edeceğini belirtti. Hatırlatmakta fayda var, şu an Uber’in CMO, COO ve CFO’su yok.

Etiketler