
Akıllı telefon satışları azalıyor, tabletler adeta batıyor, PC’ler ise ziyadesiyle durgun – ancak dronelara olan talep hızını kesmeden büyümeye devam ediyor. Statista’nın hazırlamış olduğu çizelgeye göre ABD’deki tüketici drone satışları son birkaç yıl içerisinde ciddi bir artış gösterdi ve bu artışın devam etmesi bekleniyor. The Consumer Technology Association drone satışlarının 2017 yılında 1 milyar dolar sınırını geçeceğini tahmin ediyor. Gartner ise kişisel drone satışlarının global olarak 2017 yılı içerisinde 1.7 milyar dolardan 2.36 milyar dolara çıkacağını öngörüyor.
Kullanıcılardan dronelarını kayıt ettirmelerini talep eden FAA (Federal Havacılık Kurulu) regülasyonları göz önünde bulundurulduğunda bu veriler oldukça etkileyici. Öte yandan geçtiğimiz hafta temyiz mahkemesi bu yasayı hükümsüz kılarak satın alma sürecini yeniden kolaylaştırdı.
Burada dikkatle izlenmesi gereken bir hikaye varsa o da tüketici drone pazarını domine eden Çinli firma DJI’ya kafa tutabilecek birinin çıkıp çıkmayacağı. Söylentilere göre şirket önümüzdeki günlerde pazar payını daha da genişletebilecek yeni bir mini drone piyasaya sürmeyi planlıyormuş.