
Dünya nüfusu durmaksızın artmaya devam ederken yiyecek ihtiyacı da aynı şekilde artıyor. Tarım endüstrisine bu noktada daha fazla yiyecek üretmek ve kalıcı hale getirmek için zorlu bir görev düşüyor. Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden bir ekip, büyük bir iş gücüne ihtiyaç duymadan büyük tarım arazilerini takip etmeye yardımcı olacak bir yöntem üzerinde çalışıyor.
Tarzan adı verilen robot arazilerdeki yüksek tellerden sallanacak ve hasatın sağlığını kontrol ederek ve fotoğraflarını çekerek hasat gelişimini takip edecek. Çekilen fotoğraflar uzaktaki bir çiftçiye gönderilebilecek. Robotun teller üzerinde sallanma şekli bir tembel hayvanın hareketlerine benziyor.
Makine Mühendisliği’nde Yardımcı Doçent olan Jonathan Rogers şöyle açıklıyor: “Sürekli tarım çok önemli. Daha fazla insanı doyurmamız gerekiyor ve tarihte hiç olmadığı kadar insanı doyurmak zorunda kalacağız. Gelecekte ihtiyacımız olacak gıda üretimi seviyesine ulaşmak için tek yol, otomasyon ve robotlara başvurmak.”
Kullanıcılar millerce genişlikte arazileri dolaşarak hasatı manuel olarak kontrol etmek yerine evlerinin rahatlığında laptoplarından kendilerine gönderilen fotoğrafları inceleyerek hasatlarını gözlemleyebilsinler diye ekip, robotun bir gün tamamen güneş enerjisiyle çalışacağını umuyor.
Robot teknolojisi tarım endüstrisinde gitgide artan bir rol oynuyor. Daha önce hasatı kuşlardan korumak için yırtıcı hayvanlara benzeyen bir drone tasarlanmıştı ve Çin’de alışveriş yapan kişilerin kavunlarının büyümelerini görüntülemeleri için gözetleme kameraları kurulmuştu.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=101&v=IJgX3eyBlC0