Amazon, Avrupa’da Paket Kasaları Ağı Açmayı Planlıyor

Amazon, müşterileri siparişlerini kendileri alabilsin diye Avrupa genelinde bir paket kasası ağı (network of parcel lockers) açmak üzere. ABD ve Birleşik Krallık’ta halihazırda bulunan kasaları olmasına rağmen Amazon, Avrupa’da da daha geniş yelpazede gel-al seçeneği sunmak için birkaç iş ilanı yayınladı.

Stepstone.de’de bulunan ilanlardan birinde Amazon, bir nakliye yöneticisi aradığını duyurdu. İlan şu şekilde: “Almanya’daki Amazon Locker’da çalışmak üzere dinamik ve organizasyon kabiliyeti yüksek bir Nakliye Operasyon Yöneticisi arıyoruz. Amazon Locker, yeni bir teslimat çözümü ve Nakliye Operasyon Yöneticisi nakliyecilerin ve bölgedeki teslimat hizmetinin işleyişini yönetecek.”

Avrupa’daki Amazon Locker İş İlanları

Fransa’da Amazon, Locker işleri için İş Geliştirme Yöneticisi ve Teknik Operasyon Yöneticisi arıyor. Reuters‘e göre Amazon Lüksemburg ve Birleşik Krallık’ta da benzer pozisyonlar için eleman arıyor.

Almanya’da Amazon siparişleri şu anda ya müşterinin evine teslim ediliyor ya da sahip oldukları Deutshce Post kasalarına veya Hermes lojistik firmasının işbirliği yaptığı dükkanlara bırakılıyor. Yeni paket kasaları ağı ile Amazon, lojistik şirketinden bağımsız bir şekilde çalışabilecek ve hem teslimat süresini hızlandırmış hem de ücretleri kısmış olacak.

Lojistik firmalarına olan bağımlılığını azaltmak için Amazon geçtiğimiz yıl Münih’te paket ayırma merkezi kurmuş ve Almanya’daki başka şehirlerde de benzer merkezler kurmayı planlıyor.

Bildiğiniz gibi Amazonun’un gerek hava gerekse de deniz taşımacılığı alanına olan yakın ilgisini de daha önceki yazılarda sizlerle paylaşmıştık…

Etiketler