
Yahoo, 20 yıllık teknoloji haber sitesi TechCrunch’ı medya yatırım şirketi Regent’e satmak üzere bir anlaşma imzaladı. Şirketler, Cuma günü yaptıkları açıklamada bu anlaşmayı duyurdu.
Küresel teknoloji şirketleri, girişimler ve girişimciler hakkında haber ve analizler sunan popüler çevrim içi platform TechCrunch, Verizon Communications’a ait medya varlıkları arasında yer alıyordu.
2021 yılında özel sermaye şirketi Apollo Global Management, bu medya varlıklarını 5 milyar dolara satın alarak, tüm varlıkları Yahoo markası altında yeniden yapılandırmıştı.
Regent, teknoloji haber siteleri portföyünü genişletme konusunda aktif bir rol oynuyor. Şirket, kısa süre önce PCWorld, Macworld, InfoWorld, CIO ve TechAdvisor gibi önde gelen yayınların ana şirketi olan Foundry’yi bünyesine katmıştı.
Önümüzdeki haftalarda tamamlanması beklenen anlaşmanın mali detayları açıklanmadı.
“TechCrunch’ın etkisini korumasına ve büyümesini sürdürmesine yardımcı olabilecek yeni bir döneme girdiğine inanıyoruz.” diyen Yahoo, bu süreci desteklediklerini belirtti.
Yahoo, Yahoo Finance, Yahoo Sports ve Engadget gibi haber sitelerinin yanı sıra Yahoo Mail ve Yahoo Search gibi diğer hizmetleri de bünyesinde barındırıyor.