Amazon, Güney Afrika’da Online Alışveriş Hizmetini Lanse Etti

Amazon, Salı günü Güney Afrika’da online alışveriş hizmetini başlatarak Naspers’ın Takealot.com’unun hakim olduğu pazarda bir dizi online perakendeciye meydan okuyor.

Analistler geçmişte Afrika’nın en gelişmiş ekonomisinin genellikle şirketlerin kıtaya açılmaları için iyi bir giriş noktası olarak görüldüğünü ve Amazon’un da aynı şeyi yapabileceğini söylemişti.

Hizmetinin lansmanı, pandeminin e-ticaretin nihayet yerleşmesi için bir fırsat yaratmasının ardından Güney Afrika’nın çevrimiçi alışverişte keskin bir artış gördüğü ve perakendecilerin buna yanıt olarak yatırımlarını ikiye katladığı bir zamanda geldi.

Amazon.co.za, 3.000’den fazla teslim alma noktasıyla aynı gün teslimat ve ertesi gün teslimat sunacak. Yapılan açıklamada, alışveriş yapanların ilk siparişlerinde ücretsiz teslimat hizmeti alacağı, ardından 500 rand (27,07 $) üzerindeki sonraki siparişler için ücretsiz teslimat yapılacağı belirtildi.

Amazon, Güney Afrika’daki müşterilerin Apple gibi uluslararası markalar da dahil olmak üzere tüketici elektroniği, ev ve küçük mutfak aletleri gibi 20 farklı ürün kategorisinde yerel ve uluslararası markalardan alışveriş yapabileceklerini belirtti.

Amazon’un dünya genelindeki sitelerinde satılan ürünlerin %60’ından fazlası, çoğu küçük ve orta ölçekli işletmeler olan bağımsız satıcılardan geliyor.

Amazon Sahra Altı Afrika Genel Müdürü Robert Koen; “Güney Afrikalı markalar ve işletmelerle güçlü bir ilişki kurmak bizim için son derece önemli. Amazon.co.za’nın milyonlarca müşteriye ulaşabilecekleri bir yer olmasını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Güney Afrika’nın büyüyen ve gelişen perakende sektörü, uluslararası hızlı moda e-ticaret perakendecileri Shein ve Temu’yu da cezbetti ve bu iki şirketin hızlı yükselişi, düşük fiyatlı giysilerine yönelik güçlü talepten kaynaklandı. Temu bu yılın başlarında ülkede faaliyete geçti.

Ülkede internet bağlantısı ve akıllı telefon penetrasyonu arttıkça perakendeciler de e-ticaret yatırımlarına yöneliyor.

Etiketler