PayPal’ın Önceki CEO’su Schulman, Valor Capital’e Katıldı

PayPal ve American Express eski patronu Dan Schulman, ABD ve Latin Amerika teknoloji pazarları arasında köprü kurmaya odaklanan sınır ötesi girişim fonu Valor Capital Group’a katılıyor.

Dokuz yıllık başkanlık ve CEO’luk görevinin ardından geçen yıl PayPal’dan ayrılan Schulman, yönetici ortak olarak Valor’a katıldı.

Bu gelişmeyi duyuran Valor kurucu ortağı Scott Sobel, Schulman’ı bir “akıl hocası” olarak tanımlıyor. İki adamın, Schulman’ın AT&T’de üst düzey yönetici olduğu ve Sobel’in, sonunda telekomünikasyon şirketi tarafından satın alınan internet telefonu şirketi Net2Phone’u kurduğu doksanlı yılların ortalarına kadar uzanan bir ilişkisi var.

2011 yılında kurulan Valor, ABD ile Latin Amerika arasındaki ilk sınır ötesi girişim fonu. Soble, 2024’te fonun büyüdüğünü iddia ediyor: “Örneğin, fintech ağırlık merkezi gelişmiş piyasalardan, yenilik ve teknolojiyi daha kapsayıcı hale getirmek için hükümet sektörünün itici güç olduğu Brezilya gibi ülkelere kayıyor. Bu, nihayetinde global ödemeleri ve finansal hizmetler altyapısını yeniden şekillendirmek için potansiyele sahip”

PayPal’ın 2019’daki ortaklığına ve Arjantinli e-ticaret devi MercadoLibre’ye yapılan 750 milyon dolarlık yatırıma dikkat çeken Sobel, Schulman’ın deneyim ve uzmanlığını fona ve şirket portföyüne taşıyacağını söyledi.

Schulman, PayPal’da çalıştığı süre boyunca şirketin piyasa değerini ikiye katladı, gelirlerini üç katına ve EPS’yi (Hisse Başına Kâr) 1,25 dolardan 5 doların üzerine çıkardı. Ancak ödeme devi 2022’de gelir, düzeltilmiş faaliyet marjı ve net yeni aktif kullanıcı hedeflerini kaçırdı ve bu da Schulman’ın maaşının %32 azalmasına neden oldu.

Etiketler