Vietnamlı VinFast, Hindistan’da 500 Milyon Dolarlık Elektrikli Araç Tesisi Kuracak

Vietnamlı elektrikli araç (EV) üreticisi VinFast, dünyanın üçüncü büyük araç pazarında büyümeye çalışırken, Hindistan’daki ilk üretim tesislerini kurmak için Cumartesi günü bir anlaşma imzaladı.

Ortak açıklamaya göre VinFast ve güneydeki Tamil Nadu eyaleti, projenin ilk beş yılı için 500 milyon dolarlık bir taahhütle 2 milyar dolara kadar bir yatırım için birlikte çalışmayı kabul etti.

Açıklamaya göre; projenin elektrikli araç ve pil üretim tesislerinin inşaatının bu yıl başlaması ve yerel olarak 3.000 ila 3.500 kişiye iş yaratması bekleniyor.

2017 yılında kurulan ve 2021’den bu yana elektrikli araçlar üreten VinFast, yurt dışında büyüme arzusuna sahip. Şirket, Ağustos ayında Nasdaq’a giriş yaptı ve Hindistan’daki genişleme planlarını ilk kez bir ay sonra duyurdu.

Tamil Nadu’nun başkenti Chennai, Asya’nın Detroit’i olarak adlandırılıyor ve diğer bölgeler, Hintli iki tekerlekli araç üreticileri Ola Electric ve Ather ile Çin’in BYD’si dahil olmak üzere birçok EV oyuncusuna ev sahipliği yapıyor.

VinFast, Tamil Nadu projesinin, Vietnam’daki ana fabrikasındaki 250.000 araçla karşılaştırıldığında yıllık 150.000 araç kapasitesiyle bölgede birinci sınıf bir EV üretim merkezine dönüşmesinin beklendiğini söyledi. Ortak açıklamada batarya tesisinin kapasitesi belirtilmedi.

Elektrikli modeller geçen yıl Hindistan’ın araba satışlarının sadece %2’sini oluşturuyordu, ancak ulusal hükümet 2030 yılına kadar %30’unu hedefliyor ve elektrikli araç üreticilerini cezbetmek için bir plan üzerinde çalışıyor.

Açıklamada, Tamil Nadu hükümetinin üretim tesisleri için temiz arazi, kesintisiz güç kaynağı ve diğer altyapı desteklerini sağlamayı taahhüt ettiği belirtildi.

VinFast ayrıca ülke çapında bir bayilik ağı planladığını da belirtti.

Etiketler