Alman Medya Grubu Axel Springer Yapay Zeka Satın Alımlarını Hedefliyor

Reuters’in ulaştığı CEO Mathias Döpfner’in çalışanlarına gönderdiği dahili podcast’e göre, Alman medya şirketi Axel Springer yapay zeka konusunda uzmanlaşmış şirketleri araştırmak üzere özel bir birleşme ve satın alma ekibi oluşturacak.

Döpfner, M&A (mergers-and-acquisitions) yetkinlik merkezinin “tamamen Axel Springer için çeşitli nedenlerle önemli veya cazip olabilecek satın almalara – erken aşama veya daha sonraki aşama yapay zeka şirketleri – odaklanması gerektiğini” belirtti.

Mathias Döpfner potansiyel satın almalarla ilgili olarak “Belki beş seçim yaparız ve beşi de işe yaramaz.” dedi. Ancak bu stratejinin Axel Springer’in bir sonraki StepStone’unu da ortaya çıkarabileceğini sözlerine ekledi.

Piyasa ortamı iyileşirse, Axel Springer bu yıl popüler bir online iş portalı olan StepStone’u halka açmayı hedefliyor.

Döpfner, Axel Springer’in reklamcılık, e-ticaret ve gazetecilik iş modellerini bozmayı (disrupt) amaçlayan yapay zeka teknolojisiyle özellikle ilgilendiğini söyledi.

StepStone gibi, yapay zekanın da şirketin geleneksel gazete işine bir meydan okuma olduğunu söyledi.

“Eğer birileri gazeteciliği öldürmek istiyorsa, tamam, nasıl ve neden olduğunu anlayalım ve biz gazeteciler bunu kendimiz yapalım.”

Alman gazeteleri arasında tabloid Bild de bulunan şirket, kısa süre önce siyasi haber kuruluşu Politico’yu satın alarak gözünü ABD pazarına dikti.

Etiketler