Visa Afrika’ya 1 Milyar Dolar Yatırım Yapma Sözü Verdi

Visa, kıta genelinde dijital ödemelerin yaygınlaştırılmasını hızlandırmak için önümüzdeki beş yıl içinde Afrika’ya 1 milyar dolar yatırım yapma sözü verdi.

ABD’li ödeme devi, Afrika’daki operasyonlarını ölçeklendireceğini ve hükümetler, finans kurumları, mobil ağ operatörleri, fintechler ve üye işyerleri dahil olmak üzere stratejik ortaklarla işbirliğini derinleştireceğini söylüyor.

Yatırımlar ayrıca yeni inovasyonlar ve teknolojiler yoluyla ödeme ekosistemini güçlendirmeye, ekonomilerin dijitalleşmesini desteklemeye ve beceri kazandırma, yetenek geliştirme ve kapasite oluşturmaya yatırım yapmaya odaklanacak.

Visa’ya göre tüm bunlar, tahminen 500 milyon insanın hala resmi finansal hizmetlere erişiminin olmadığı ve yetişkinlerin %50’sinden azının dijital ödeme yaptığı veya aldığı bir kıtada finansal katılımı artırmaya yardımcı olacak.

Visa özellikle, Kenya’nın başkenti Nairobi’de ilk özel Sahra Altı Afrika İnovasyon Stüdyosunu kuracak ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya ve Sudan’da yerel operasyonlar başlatacak.

Firma, basit bir cep telefonunu bir ödeme cihazına dönüştürebilen Tap to Phone teknolojisini yaygınlaştıracak ve Visa Direct gibi araçlarla havale maliyetlerini düşürmek için çalışacak. Bu arada, kadınların güçlenmesini destekleyen programlar da çeşitli ülkelerde finansal okuryazarlık çalışmalarıyla desteklenecek.

Visa CEO’su Al Kelly şunları söyledi: “Finansal ekosistemi geliştirmek, dijitalleşmeyi hızlandırmak ve ortak fırsatlar yaratacak ve Afrika’nın dijital ekonomisini daha da teşvik edecek dirençli, yenilikçi ve kapsayıcı ekonomiler inşa etmek için ortaklarımızla yakın çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Etiketler