Starling Bank 200 Milyon Poundluk Yeni Yatırım Turu Düzenliyor

Yeni nesil banka Starling Bank kurucusu Anne Boden’in TechCrunch’a yaptığı açıklamaya göre İngiliz Starling Bank yılbaşına kadar karlı olma yolunda ilerliyor, ancak bu demek değil ki ekstra sermaye için yatırım turlarına başlamayacak.

Edinilen bilgiye göre Starling 200 Milyon pound yatırım almayı hedeflediği yeni bir yatırım turu düzenlemek için Rothschild ile anlaştı. 

Bugüne kadar 100 milyon poundluk devlet desteği ile bilrikte toplamda 363 milyon pound yatırım alan Starling, 1.9 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

Kurumsal bankacılık hizmetini Mart 2018’de başlatan ve ardından İngiliz hükümetinin pandemi sebebiyle bocalayan işletmeleri iyileştirme planında yer alan Starling, 280 binden fazla şahıs şirketine, küçük ve orta boy işletmeye hizmet veriyor.

Önceki röportajlardan birinde TechCrunch’a yaptığı açıklamada Boden, nihai hedefinin halka arz olduğunu belirtmişti. “Bu işi daha büyük bir bankaya satmak için kurmadım. Hedefim halka arz ve bunu gerçekleştirmeyi çok istiyorum.” demişti.

Ancak ileriki dönemlerde yatırımcılarına başarı hikayesi anlatabilmek için Boden’ın önümüzdeki yıllarda ek sermaye desteği bulması, Birleşik Krallık’ta yayılması ve Avrupa’ya açılması gerekiyor.

Kısa vadede bazı birleşme ve satın almalar söz konusu olabilir. Ekim’de düzenlenen Lendlt Fintech Avrupa 2020 sanal konferansında konuşan Boden, Starling’in KOBİ tarafında büyümeyi sürdüreceğini ve KOBİ kredilerinin işlemlerin en büyük payını ( 1.5 milyar Pounda yakın) oluşturduğunu belirtmişti. KOBİ kredileri konusunda çalışan başka şirketlerin alımı ihtimalini ise ekarte etmemişti.

Etiketler