Mastercard, Marqeta’ya Yatırım Yapıyor

Mastercard geçtiğimiz günlerde açık API kart düzenleme ve işleme platformu Marqeta’ya yatırım yaptı. Bu yatırım, Asya Pasifik’ten başlayacak bir dizi yeni coğrafyada ortaklığı kapsayacak daha geniş bir anlaşmanın parçası.

Büyüklüğü açıklanmayan bu yatırımla birlikte Mastercard, Marqeta’nın destekçilerinden olan rakibi Visa’ya katılıyor.

Mastercard’ın bu hamlesi, startup’ın değerinin 4,3 milyar dolara çıkaran 150 milyon dolarlık finansman turunun ve halka arz hakkında yapılan spekülasyonların hemen ardından geldi.

Mastercard ve Marqeta, 2014’ten beri birlikte çalışarak Kuzey Amerika ve Avrupa’daki fintech’lere, dijital bankalara ve ticaret oyuncularına kart ürünlerini ve programlarını pazara sunmaları konusunda yardımcı oluyor.

Artık Mastercard, hangi sağlayıcıların kart devinin ağı aracılığıyla uluslararası olarak ödemeleri işlemesine izin verildiğini belirleyen küresel ağ sertifikasyon sürecini kolaylaştırarak Marqeta’nın uluslararası büyümesini hızlandırmaya yardımcı olacak.

Marqeta CEO’su Jason Gardner, “Mastercard’ın Marqeta’ya yaptığı yatırım, modern kart ihraç etmenin ve teknolojimizin gücünün önemli bir onaylamasıdır. Mastercard’ın küresel mevcudiyeti ve uzmanlığı onları paha biçilmez bir ortak yapıyor.” dedi.

Etiketler