Amazon, Yeni Geliştirdiği İklim Etiketiyle Sürdürülebilir Ölçütlerle Üretilmiş Ürünlerin Tespitini Kolaylaştırıyor

Amazon, sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla 19 sertifikadan birini karşılayan belirli ürünleri etiketleyecek olan “İklim Taahhüdü Dostu” (Climate Pledge Friendly) ismi verilen yeni bir çevre programı başlatıyor.
Amaç, iklim bilincine sahip tüketicilerin hangi markanın karbon ayak izini azaltmak için çaba gösterdiğini bilerek hangi ürünü alacakları konusunda daha iyi seçimler yapmasına yardımcı olmak. Amazon, şu an müşterilerin 25.000’den fazla üründe bu etiketi görebileceğini söyledi.

Amazon yayınladığı basın bülteninde, “İklim Taahhüdü Dostu” seçkisinin gıda, ev, moda, güzellik ve kişisel elektronik ürünlerin yanı sıra başka kategorilerden bir dizi ürünü de içerdiğini söyledi. “”İklim Taahhüdü Dostu” seçkisine dahil olan ürünler arama sonuçlarında açıkça belirtiliyor, bunun yanında ürünün sayfasına ek sürdürülebilirlik bilgileri ekleniyor ve mağazamızın özel bir bölümünde yer alıyor. Müşterilerimiz, güvenilir üçüncü taraf değerlendirme kurumları ile kurduğumuz ortaklıklar aracılığıyla sürdürülebilirlik standartlarını karşılayan ve doğal dünyayı korumaya yardımcı olan ürünleri keşfedebilecek.”

Amazon’un çevresel çabaları desteklemek için kendi nedenleri de var: Şirket; dünyanın en büyük lojistik operatörlerinden biri, her yıl milyarlarca paket sevk ediyor ve bu sebeple astronomik miktarlarda karton ve ambalaj malzemesi kullanıyor. Kullanılan bu malzemelerin yanında, Amazonun sürekli genişleyen ve çok sayıda araba, kamyon, uçak ve kargo yük gemisi gibi araçları içeren devasa teslimat ağı da iklim değişikliği üzerinde oldukça etkili. Şirketin operasyonları da Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana büyüdü. Tüm bunlar, Amazon’un kendi işinin ve platformunda satış yapan markaların çevreye olan etkilerini azaltmaya yardımcı olacak programlara ve projelere yatırım yapmak istemesini anlamlı kılıyor.

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, yaptığı açıklamada, “”İklim Taahhüdü Dostu” etiketleri, müşterilerimizin dünyayı korumaya yardımcı olan daha sürdürülebilir ürünleri keşfetmeleri için kolay bir yol.” dedi. “18 dış sertifika programı ve kendi “Compact by Design” sertifikamızla, satış ortaklarımızı gelecek nesiller için gezegeni korumaya yardımcı olan sürdürülebilir ürünler üretmeye teşvik ediyoruz.” Compact by Design sertifikası, daha verimli bir şekilde tasarlanmış ve sonuç olarak sevkiyatı için daha az kaynak gerektiren ürünleri tanıtmayı amaçlayan yeni bir tamamlayıcı program. Bu sertifika, ürünlerin “İklim Taahhüdü Dostu” etiketini kullanmasına imkan verecek 19 sertifikadan biri olacak.

Amazon, haziran ayında sera gazı salınımını azaltacak teknolojilere 2 milyar dolarlık iklim değişikliği fonu ayırdığını duyurmuştu. Amazon’un bu hamlesi, şirketin geçtiğimiz yıl başlattığı ve 2040 yılına kadar karbon nötr sözü veren İklim Taahhüdü’nün bir parçası. 185 milyar dolarlık net varlığı ile dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos, şubat ayında Amazon’dan bağımsız olarak iklim değişikliğiyle mücadeleye 10 milyar dolar ayırmıştı.

Etiketler