GE’nin Akıllı Ampul Vidosu Akıllı Teknolojinin Ne Kadar Karmaşık Olabileceğini Kanıtlıyor

GE’nin kökeni, 1879’da pratik ve uzun ömürlü ampulü icat etmiş olan Thomas Edison’a dayanıyor. 140 yıl sonra şirketi akıllı bir ampüle geçiş yapmakta zorlanıyor gibi görünüyor.

GE’nin videosu, müşterilere C by GE ampüllerini nasıl sıfırlayabileceklerini gösteren öğretici bir video; ayrıntılı ve çok adımlı bir işlemi anlatıyor. Video ışığı iki, beş veya sekiz saniye kapatmayı ve tekrar tekrar farklı sayıda saniyeler açmayı içeriyor. Videoda, ampüllerin farklı versiyonlarını sıfırlamak için iki farklı işlem gösteriliyor, ancak her ikisi de 10’dan fazla adımı kapsıyor. Bunlar üç dakika sürüyor.

Video aslında Ocak ayında GE Lighting tarafından yayınlandı fakat geçtiğimiz günlerde Reddit ile sosyal medyada dikkat çekmeye başladı.

Süreç, gerçekten bağlantılı bir eve sahip olmanın ne kadar karmaşık olabileceğini vurguluyor.

Hisseleri bu yıl dalgalanma gösterse de GE geçtiğimiz birkaç yıldır çarpıcı şekilde düşüş gösterdi. Bu sürede GE, şirketi güçlendirmeye ve şirketin en önemli bölümlerini satmaya mecbur kaldı.

İkonik şirket; NBC, Universal Studios ve hatta en büyük ABD bankalarından biri dahil olmak üzere sayısız bileşene sahip büyüyen bir şirketti. Ancak şimdi para toplamak, ağır borçların sebep olduğu yükleri hafifletmek ve emeklilik fonundaki büyük açıkla baş etmekte zorlanıyor.

GE, 2017’nin ortalarında ünlü tüketici ampül işletmesini satmayı planladığını açıkladı ancak hala alıcı arıyor. 

GE’nin ampül videosu, sıcaklığı kontrol etmek ve kapıyı otomatik bir şekilde kilitlemek gibi işleri yapmak üzere tasarlanan bağlantılı ve akıllı evin kusursuz bir deneyim olmadığını gösteriyor.

Statista’nın verilerilerine göre 2019’da ABD’deki 21 milyondan fazla evde, aydınlatmayı ve sıcaklık gibi şeyleri kontrol etmeyi sağlayan akıllı ev cihazları bulunuyor. 42 milyondan fazla ev; enerji yönetimi, güvenlik ve eğlenceye ilişkin bir tür akıllı cihaz kullandı.

Akıllı C by GE ampüllerini kurmak basit olmayabilir fakat bu cihazlar bir odayı aydınlatmaktan daha fazlasını yapabiliyor. Belirlenen bir programda açılıp kapanacak şekilde programlanabiliyorlar ve bir uygulama aracılığıyla ev içinde sesle veya uzaktan kontrol edilebiliyorlar. Geleneksel bir beyazın yanı sıra çeşitli renklerde veya günün saatlerine göre değişen bir beyaz şeklinde olabiliyorlar.

GE ve Philips gibi daha geleneksel aydınlatma şirketleri tarafından sunulanlara ek olarak, akıllı ampüller Amazon ve Ikea gibi şirketlerden de temin edilebiliyor.

Etiketler